Hlavní obsah

Policisté pátrají po původu černých pásek použitých při brutálním přepadení na Táborsku

– Tábor

Kriminalisté vyšetřující brutální loupežné přepadení rodinné firmy v Horusicích na Táborsku pátrají po původu černých plastových pásek a prosí veřejnost o pomoc. Pokud by měl někdo jakékoliv informace o výrobci, dovozci nebo prodejci, u něhož lze zakoupit černé plastové pásky o délce 36 cm s vyraženým nápisem „2S”, má se obrátit na linku 158. Informovala mluvčí krajské policie Lenka Kozoňová.

Foto: Policie ČR

Pásky po jejichž původu kriminalisté pátrají

Článek

Minimálně tři pachatelé přepadli minulou středu firmu, která se zabývá renovací veteránů a výrobou dílů do motocyklů značky Jawa a ČZ. Jeden muž útok nepřežil, dalších šest lidí bylo zraněno. Lupiči nepoužili střelné ani sečné zbraně, šlo o fyzické napadení.

Foto: Policie ČR

Pásky po jejichž původu kriminalisté pátrají

Z místa zmizela zatím nespecifikovaná částka. Kriminalisté případ zatím vyšetřují jako loupež, až po výsledcích pitvy by mohli čin překvalifikovat a stanovit trestní sazbu pro pachatele.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Lupiči přepadli rodinu v tomto domě v Horusicích na Táborsku.

Policie už dříve požádala o pomoc každého, kdo se v Horusicích ve středu 16. září od 19.00 do 22.00 pohyboval pěšky, vozem nebo na kole a mohl si všimnout pohybu lidí, vozidel nebo odstavených vozidel. Zvláště pak policie žádá o pomoc řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice–Veselí nad Lužnicí a dále ve směru Veselí nad Lužnicí–Lomnice nad Lužnicí–Třeboň a všimli si pohybu lidí nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům prostřednictvím linky 158.

Cenný by byl záznam z autokamery. „I zdánlivě bezvýznamná informace může kriminalistům v jejich práci pomoci," zdůraznila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám