Hlavní obsah

Policii se hlásí další oběti muže z Liberce, který měl znásilňovat děti z kroužku

Liberec

Z dalšího znásilnění nezletilého dítěte obvinili kriminalisté muže z Liberce, který organizoval kroužek Děti ráje železnice. V novém případu se jedná o holčičku mladší pěti let. Počet obětí podle vyšetřovatelů vzrostl na šest a vzhledem k pokračujícímu prověřování se nemusí jednat o končené číslo, informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V závěru tohoto měsíce rozšířil vyšetřovatel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje trestní stíhání muže z Liberce o další znásilnění dítěte. V nově zadokumentovaném případě se stala jeho obětí holčička mladší pěti let. Tímto vzrostl počet dosud zjištěných znásilněných dětí na číslo šest,“ uvedla mluvčí.

Vyšetřování případu podle Balákové pokračuje a může přinést odhalení dalších podobných skutků, které má mít na svědomí 32letý obviněný. Ten je od letošního dubna ve vazbě poté, kdy ho policisté obvinili ze znásilnění dítěte, načež následovala další obvinění. Podle kriminalistů rovněž pořizoval pornografický materiál.

Táborový vedoucí z Liberce podle policie znásilnil pět dětí. Za zneužívání byl trestán už dříve

Krimi

Obviněný podle policie pracoval jako táborový vedoucí. Zarážející je, že ho soudy již v minulosti za znásilnění dětí trestaly, přesto mohl s dětmi dál pracovat.

Obviněnému hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám