Hlavní obsah

Obviněný muž z Kroměřížska zneužíval nezletilé dívky, jedna otěhotněla

Kroměříž

Sérii zneužití nezletilých dívek vyšetřuje policie ve Zlínském kraji, kde na Kroměřížsku obvinila 40letého muže. Podle vyšetřovatelů dívky vyhledával přes internet, kde vystupoval jako o jedenáct let mladší muž. Jedna z dívek, se kterou dokonce bydlel na ubytovně, otěhotněla.

Foto: Městská policie Kladno

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Barbora Balášová. Muž podle kriminalistů vystupoval na internetových sociálních sítích pod falešným profilem.

„Seznámil se s nezletilou dívkou, ve virtuálním světě si také ubral jedenáct let. Využil důvěřivosti a nezralosti dívky a vytvořil si s ní partnerský vztah. Věděl, že poškozená nemá ještě patnáct let, přesto došlo na konci února k nechráněnému pohlavnímu styku,” uvedla mluvčí.

S dívkou se dal dohromady podle mluvčí i přesto, že ho jen pár dní před tím policie obvinila z pohlavního zneužití a ohrožování výchovy dítěte. Jednalo se o vztah, který měl navázat loni v květnu rovněž s nezletilou dívkou, který trval do února letošního roku.

Malíř dostal za znásilnění dívky sedm let. Stala se z ní alkoholička

Krimi

„Přechodně s ní sdílel domácnost v pronajatém bytě a v ubytovně. Minimálně jednou došlo k pohlavnímu styku, v důsledku čehož poškozená otěhotněla. Okolí uváděli v omyl, že je dívka plnoletá,” zmínila Balášová.

Policie muže viní znovu z pohlavního zneužití a ohrožování výchovy dítěte, hrozí mu až osm let vězení.

Mluvčí v kontextu případu znovu varovala rodiče dětí, aby dávali pozor na komunikaci jejich potomků přes internet.

Sexuální deviant v Brně sváděl vinu na své vlasy

Krimi

„Důvěřujte svým dětem, ale prověřujte, co dělají, když zrovna nejste doma nebo když jdou spát ke svým kamarádům. Kriminalisté na případu i nadále pracují a prověřují všechny okolnosti,” dodala Balášová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám