Hlavní obsah

Policie: Za smrt dívky na Orlíku může řidič skútru

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za smrt 18leté dívky na Orlické přehradě může podle policistů 19letý řidič skútru. Ten 10. července narazil do loďky, na které plula s přítelem. Dívka podlehla po převozu do nemocnice těžkým zraněním. Mladému řidiči nyní hrozí za trestný čin usmrcení z nedbalosti až šest let vězení. Právo o obvinění informovala mluvčí písecké policie Kamila Ingrišová Čuřínová.

Foto: Policie ČR

Skútr, který srazil dívku s přítelem.

Článek

„Na základě náročného prošetřování, výslechů mnoha svědků, vyjádření Státní plavební správy a dalších zjištěných skutečností vydal vyšetřovatel minulý týden usnesení o zahájení trestního stíhání vůdce vodního skútru,“ uvedla Ingrišová. Dále poznamenala, že mladík je zatím v pozici podezřelého, protože si usnesení ještě nepřevzal.

Při havárii narazil vodní skútr do pramice vybavené motorem poblíž zámku Orlík. Do nemocnice musel být převezen i jednatřicetiletý muž, který byl s dívkou v loďce. Na místě ošetřili záchranáři řidiče skútru. Jeho spolujezdec vyvázl bez zranění.

Smrtelná nehoda vyvolala i diskusi o vodních plochách, kde mohou jezdit lodě bez rychlostního omezení. Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) je přesvědčený, že na Slapech a na Orlíku by měla být vymezena konkrétní místa pro koupání. Motorová plavidla by do nich nemohla vjíždět a v jejich okolí by plula pouze desetikilometrovou rychlostí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám