Hlavní obsah

Policie v Česku a Rumunsku zadržela skupinu, která podváděla s ojetinami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunská a česká policie zadržely skupinu lidí, která se podle vyšetřovatelů zaměřila na podvody při prodeji ojetých aut. Informovala o tom ve středu agentura pro evropskou justiční spolupráci Eurojust. Skupina podle vyšetřovatelů fingovala prodej ojetých automobilů a od zájemců vybírala poplatek na proclení a přepravu. Vozy jim ale nikdy nedodala. Podvedených je zhruba 200 a škoda ve výši 1,6 milionu eur (zhruba 40 milionů korun).

Foto: archív, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pražská policie se podle Eurojustu začala podvody zabývat v roce 2019. Podvodníci si podle vyšetřovatelů vytvářeli na internetu profesionální profily, kde nabízeli k prodeji ojeté vozy. Za tímto záměrem si vytvořili smyšlenou identitu slovinských a německých majitelů vozů, kteří tvrdili, že chtějí prodat své auto. Po zájemcích žádali zálohu ve výši 4000 až 8000 eur (100 000 až 200 000 korun), která měla údajně posloužit na proclení a přepravu vozů. Slíbená auta ale podvodníci zájemcům nikdy nedodali.

Při zásahu policie v České republice a Rumunsku prohledala 17 míst. Čtyři osoby skončily ve vazbě, z nich jedna v Česku. Policie také zabavila luxusní auta, nemovitosti, šperky a hotovost v celkové hodnotě 600 000 eur (zhruba 15 milionů korun).

Majiteli z Břeclavska zmizel americký lincoln. Našel ho díky sociálním sítím

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám