Hlavní obsah

Policie uzavřela vyšetřování pádu Třísky z Karlova mostu

Praha
Aktualizováno

Policie uzavřela vyšetřování pádu Jana Třísky z Karlova mostu a případ odložila. Tříska zemřel na konci září v nemocnici dva dny po pádu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jan Tříska na snímku z roku 2007

Článek

„Věc byla v souladu s trestním řádem 9. listopadu odložena, protože se v dané věci nejednalo o trestný čin a věc nebylo možné vyřídit jinak,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Hulan již v září uvedl, že se jednalo o nešťastnou náhodu. Policie však požádala občany o kamerové záznamy. V úterý mluvčí konstatoval, že policisté dostali několik záznamů z daného dne, podrobnosti ale nesdělil.

Rozloučení s Janem Třískou v Národním divadleVideo: Novinky

Tříska spadl v sobotu 23. září po 16. hodině z Karlova mostu do řeky Vltavy, odkud ho vytáhla dvojice ve výletní lodi. Podařilo se jej resuscitovat a záchranáři ho převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO) v pražské Vojenské nemocnici ve Střešovicích. V nemocnici zemřel o dva dny později.

Měl rituál

Třískovi se podle herce a režiséra Jiřího Mádla vymstil rituál, kdy chodil na staletý kamenný most opředený legendami čerpat sílu před natáčením každého nového filmu. Pod Mádlovým vedením mělo pár dní poté začít natáčení filmu Na střeše s Třískou v hlavní roli. Film se začne točit na jaře v novém obsazení a bude poctou Třískovi.

Tříska patřil k nejtalentovanějším hercům generace 60. let a po emigraci v 70. letech se prosadil i v Hollywoodu. Ve Spojených státech natočil 44 filmů. Po revoluci v listopadu 1989 se do Česka vracel na natáčení i na divadelní jeviště. Poslední filmovou roli ztvárnil ve snímku Jana Svěráka Po strništi bos.

Reklama

Související články

Zemřel Jan Tříska

Po sobotním pádu z Karlova mostu v Praze zemřel v nemocnici herec Jan Tříska ve věku nedožitých 81 let. Novinkám informaci potvrdil důvěryhodný zdroj, se...

Výběr článků

Načítám