Hlavní obsah

Policie odložila výbuch granátu v Sušici, při němž zemřel muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za loňskou explozi v areálu kovošrotu v Sušici, při níž jeden muž zemřel a dva se zranili, policie nebude nikoho stíhat. Loni v červnu tam pracovníci firmy rozřezávali autogenní svářecí a řezací soupravou šrot, přičemž vybuchl dělostřelecký granát.

Foto: Muzeum Šumavy Sušice

Malebná Sušice

Článek

Případ, který policie prověřovala pro podezření z usmrcení z nedbalosti a z ublížení na zdraví z nedbalosti, nyní odložila. S firmou, kde byli muži zaměstnaní, bylo zahájeno správní řízení, informovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Při výbuchu granátu utrpěl muž ze Sušice mnohočetné popáleniny a na místě zemřel, druhého muže transportoval vrtulník do nemocnice.

Jak se granát ocitl ve výkupně sběrných surovin, není jasné.

Mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková loni uvedla, že mužům bylo okolo čtyřiceti, jeden utrpěl zranění neslučitelná s životem, druhého transportoval vrtulník do pražské vinohradské nemocnice s popáleninami a třetího dělníka, který si stěžoval na silné bolesti v uchu, převezla sanitka do místní nemocnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám