Hlavní obsah

Policie obvinila řidičku, která nacouvala na ženu ležící ve stanu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Obvinění za to, že s jedním promile alkoholu v krvi nacouvala s autem do stanu a najela tam na nic netušící ženu, vyslechla devatenáctiletá dívka od policistů ve Vsetíně. Žena ve stanu utrpěla zranění, se kterým skončila v nemocnici. Řidičce hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až tříleté vězení.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Kemp, ilustrační foto

Článek

„Policisté uzavřeli případ, ke kterému došlo v srpnu loňského roku v kempu v Horní Bečvě na Vsetínsku, po vyšetřování a získání znaleckých posudků v těchto dnech,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Podle policie v srpnu skupinka mladých lidí z Frýdecko-Místecka stanovala v kempu a v noci si pouštěla hlasitě hudbu. Rušila i manžele z Havířova, kteří si postavili stan nedaleko od mladých táborníků. „Kolem půl druhé v noci chtěl devětapadesátiletý muž mladé lidi upozornit na to, že ruší okolí. Když vylézal ze stanu, uviděl, že se na stan řítí couvající auto. Stačil uskočit, ale nedokázal zabránit vozidlu v tom, aby nenajelo na stan, v němž ležela jeho manželka,“ popsala mluvčí.

Řidička kontrolu na alkohol odmítla

Řidička několik minut nedokázala reagovat na naléhání, aby popojela a uvolnila stan, ve kterém uvězněná žena křičela bolestí. Rychlá záchranná služba pak devětapadesátiletou ženu odvezla do nemocnice, naštěstí jen se zhmožděninami.

„Řidička podle svědků a policistů jevila známky požití alkoholu, nicméně dechovou zkoušku i odběr krve odmítla. Ve věci byl proto zpracován znalecký toxikologický posudek, podle kterého měla mladá řidička v krvi nejméně jedno promile alkoholu. Řidička uvedla, že chtěla auto pouze přeparkovat. Událost jsme nešetřili jako dopravní nehodu, protože se nestala na pozemní komunikaci,“ doplnila Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám