Hlavní obsah

Policie našla tělo pohřešované ženy z Oskavy. Záplavy mají devátou oběť

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Policisté po šestnácti dnech pátrání ve středu našli seniorku z Oskavy na Šumpersku, která byla pohřešována v souvislosti se záplavami, jež oblast postihly v noci na 8. června. Čtyřiasedmdesátiletou ženu smetl vodní příval, když se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka.

Foto: Policie ČR

Do pátrání po seniorce z Oskavy se zapojili potápěči.

Článek

Červnové záplavy v České republice tak mají nejméně devět obětí.

„Kynologové se speciálně vycvičenými psy ve středu nalezli lidské tělo v katastru Dolní Libiny. S největší pravděpodobností jde o pohřešovanou seniorku. Pátrání bylo proto ukončeno. Vzhledem k tomu, že se jedná o tragickou a pro rodinu velmi citlivou událost, nebudeme podávat bližší informace,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Seniorka zmizela, když se s ní při povodni utrhl břeh. Policie prohledá 10 kilometrů řeky

Krimi

Do pátrání se zapojily desítky policistů, hasičů i dobrovolníků. Policisté využili i vrtulník či drony, ženu hledali také potápěči. Kromě samotného toku Oskavy prohledávali i okolní potoky, vodní plochy a louky plné naplavenin. Zejména bezprostředně po záplavách byl terén těžko dostupný, a to pátrání komplikovalo.

Záplavy, které postihly Olomoucko a Šumpersko, si vyžádaly i život 48leté ženy z Břevence, místní části Šumvaldu. Právě ten spolu Oskavou patří k nejvíce postiženým lokalitám.

Do pátrání po ženě z Oskavy, kterou smetla velká voda, nasadili potápěče a psovody

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám