Hlavní obsah

Policie k vraždě v oboře Hvězda: Motivem byla nejspíš neopětovaná láska, pachatel nežije

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté po pěti měsících odložili případ loňské listopadové vraždy mladé ženy z pražské oboře Hvězda. Pachatelem byl podle jejich závěrů mladík, kterého v osudný den zachytily záběry společně s poškozenou. Ten ještě týž večer spáchal sebevraždu skokem pod projíždějící metro. Právu to ve středu potvrdila mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Pátrání po pohřešované dívce v oboře HvězdaVideo: Novinky

 
Článek

Tragédie se odehrála loni v pátek 6. listopadu, 24letá Nina odešla se svým kamarádem Janem ze svého bydliště na pražském sídlišti Hůrka. Poté se přestala ozývat všem známým včetně sestry a nedorazila na několik domluvených schůzek. Od té doby byla nezvěstná. Jan ještě týž den večer spáchal sebevraždu skokem pod metro ve stanici Vltavská.

Už v osudný den začalo rozsáhlé pátrání rodiny a známých po zmizelé ženě, do kterého se o víkendu zapojila i policie.

Na projekt Ninin sen zavražděné studentky se už vybralo 14 milionů

Domácí

Případu se chopili detektivové z pražské mordparty, kteří tělo ženy objevili v pondělí 9. listopadu v rozsáhlé a zalesněné oboře Hvězda. Od počátku bylo jasné, že ji někdo násilně usmrtil, proto policisté hned v listopadu začali případ řešit jako vraždu.

„V souvislosti s úmrtím čtyřiadvacetileté ženy v oboře Hvězda kriminalisté na základě šetření a několika znaleckých posudků prokázali, že se tohoto jednání (vraždy) dopustil 24letý muž, který byl naposledy zachycen na kamerovém záznamu při odchodu z jejího bydliště,“ potvrdila ve středu původní podezření Kropáčová.

V pražské oboře Hvězda našli tělo, mohlo by jít o pohřešovanou dívku

Krimi

Neopětovaná láska

Mladík podle ní v zalesněné oboře Hvězda „způsobil ženě bodnořezná poranění“, kterým oběť na místě podlehla, sám krátce poté spáchal sebevraždu skokem pod metro.

„Z tohoto důvodu kriminalisté věc odložili. Motivem jeho jednání byla s největší pravděpodobností neopětovaná láska k té ženě. Během vyšetřování kriminalisté zjistili, že v době, kdy rodina požádala o pomoc při pátrání po ženě jako pohřešované, již byla po smrti,“ doplnila Kropáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám