Hlavní obsah

Policejní ředitel přepral zločince

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Klatovský policejní ředitel Karel Raška si v noci na středu zavzpomínal na doby, kdy se jako aktivní řeckořímský zápasník pral na žíněnkách. Zkušenosti sportovního rváče do puntíku využil při zatýkání celostátně hledaného zločince, na kterého byl vydán zatykač pro podezření z obchodování s drogami.

Foto: Dana Ehlová

Unikátní zvony staré téměř pět set let ve zvonici kostela sv. Prokopa v Přepychách doslova "bijí na poplach" - jejich stav vyžaduje okamžitou pomoc.

Článek

Jednatřicetiletého muže ze Strážova na Tachovsku zadržel o více než dvacet let starší Raška ve vodáckém tábořišti u Rabí, kde se ukrýval v dřevěné chatce. Proti policejnímu pořízkovi neměl uprchlík sebemenší šanci. Přitom ve vzduchu už viselo mnohem větší drama.

Společně s pachatelem, který byl ozbrojen upravenou brokovnicí, byla v chatce ještě jeho přítelkyně a malé dítě. "Dopadlo to dobře. Mám jen bouli na hlavě," řekl Raška a zákrok nechtěl dál rozebírat. Po zadrženém muži policisté v celé zemi pátrali od 18. června letošního roku. Už jednou ho téměř měli na dosah ruky, ale po divoké automobilové honičce spojené s přestřelkou u obce Velenov minulý měsíc hledaný zločinec strážcům zákona unikl.

Pro drogové podsvětí byl nepostradatelný. Dokázal totiž uvařit prvotřídní pervitin. Figuruje jako hlavní postava v několika kriminálních případech. Soud na něj uvalil vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám