Hlavní obsah

Pokřižovala se a brala lidem věci: Policisté vyšetřují krádeže v pražském kostele

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ze dvou krádeží, k nimž došlo od konce února v kostele na náměstí Republiky v centru Prahy, podezírají policisté 33letou ženu. Krádeže zachytila kamera v kostele, podezřelou zadržela vyšetřovatelka, která na ni natrefila souhrou okolností. V pátek o tom informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Krádež v pražském kosteleVideo: Policie ČR

 
Článek

Bezpečnostní kamery zachytily ženu, která vstoupila do kostela a pokřižovala se. „Postavila se za poslední lavici, na které vždy seděla následně poškozená, která se v tu chvíli věnovala rozjímání,“ popsal v pátek stejný scénář dvou případů Hulan.

Když nastala vhodná chvíle, žena podle kriminalistů kradla. „V jednom případě poškozené odcizila peněženku s cca 1500 korunami v hotovosti, osobními doklady a platebními kartami. Ve druhém se už nezdržovala vytahováním peněženky z kabelky a příruční zavazadlo ukradla rovnou celé,“ upřesnil mluvčí.

Policisté začali po podezřelé pátrat, jenže se po ní na několik týdnů slehla zem a v kostele se neukázala.

Nakonec ji našli díky souhře okolností. Když vyšetřovatelka případu odcházela ve středu odpoledne z práce, cestou domů v Benediktské ulici, která je takřka za rohem od zmíněného kostela, zmíněnou ženu potkala. „V souladu se zákonem jí prokázala svou příslušnost k policii, zadržela ji a předvedla na služebnu,“ popsal akci Hulan.

Zadržená žena se na základě kamerových záznamů k oběma krádežím přiznala, policie s ní pak zahájila zkrácené trestní řízení.

Podezřelé hrozí vyšší trest než tříletý, který by v tomto případě za normálních okolností připadal v úvahu, protože policie při vyšetřování zjistila, že žena byla dříve již devětkrát pravomocně odsouzena za podobnou trestnou činnost.

Naposledy to bylo letos v polovině ledna, kdy jí soud uložil rok odnětí svobody s odkladem na tři roky. „Právě tento trest se jí může přičíst k dalšímu, až tříletému žaláři,“ vysvětlil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám