Hlavní obsah

Zloděj chodil ke kasičce s milodary jako k bankomatu, peníze tahal magnetem

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jako do bankomatu si chodil pro peníze do kostela v centru Brna starší muž. Z kasičky na dary věřících si za pomoci magnetu připevněného na drátu vytahoval mince. Pokud se v kasičce nacházely bankovky, vyměnil magnet na drátu za lepicí pásku. Policie ho dopadla poté, co napadl ženu, která jej napomenula.

BEZ KOMENTÁŘE: Dary věřících z kasičky vytahoval magnetemVideo: Policie ČR

 
Článek

Muži nějakou dobu krádeže procházely, neboť když si zloděje všimli ostatní návštěvníci kostela, většinou jej vyhnali, ale krádeže policii neoznámili.

„Zlom nastal v okamžiku, kdy zloděj fyzicky napadl ženu, která jej viděla při krádeži, a tak ho napomenula. O případ se začali zajímat kriminalisté, při prověřování okolností napadení pak zjistili agresorův pravý důvod návštěv kostela. Mimo napadení ženy se tak bude před soudem zodpovídat i z krádeží peněz z kasičky,“ uvedl mluvčí David Chaloupka.

V souvislosti s tímto případem policie upozorňuje, že je z důvodu bezpečnosti vhodnější při podobných situacích přivolat policii než se snažit situaci řešit osobně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám