Hlavní obsah

Po sousedském sporu na stráni napadl agresivní muž kozla

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Útokem na nevinné zvíře skončil spor dvou mužů na beskydských stráních. Jeden z mužů pásl v Beskydech stádo koz a ovcí. To se nelíbilo sousedovi, který nejdříve muži vyhrožoval. Pak napadl nožem kozla ze stáda, kterého musel ošetřit veterinář. Útočníkovi hrozí až dva roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Agresivní muž kozla napadl. Ilustrační foto.

Článek

Spor mužů se stal před několika týdny, policie o něm informovala v pondělí. 64letý muž ze Starých Hamrů pásl své stádo koz a ovcí na stráních. Náhle k němu měl přistoupit soused s nožem v ruce a vyhrožovat zabitím.

„Nejvíc mu mělo vadit, že stádo dělá nepořádek. Když už se napadenému muži zdálo, že na něj soused zaútočí, vstoupil mezi ně kozel. Útočník pak měl do kozla kopat a dokonce ho měl i několikrát zasáhnout nožem do krku,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Majitel neváhal, kozla popadl za šňůru a oba utekli pryč. Čtyřletého chovného kozla musel ošetřit veterinář, podle kterého bylo zvíře po útoku velmi otřeseno.

„V současné době se zvíře uzdravuje, útočník byl obviněn z trestných činů týrání zvířete a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. Viníkovi hrozí až dvouleté vězení,“ doplnil Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám