Hlavní obsah

Pes bránil omámeného majitele před strážníky v metru

– Praha
Novinky, kub

Hned dva podezřelé muže krátce po sobě zpacifikovali pražští strážníci ve stanici metra Palmovka. Nejdřív měli řešit problém s mužem seskládaným pod sedačkami, který byl viditelně na mol a hlavně ho bránil jeho vystrašený pes. Souhrou okolností strážník zadržel ve stanici také mladíka, kterého hledala státní policie. Ten pak zkusil utéct.

Pes bránil v metru majitele před strážníky Video: MP Praha

 
Článek

Incident se stal ve středu ve vagonu metra a na nástupišti ve stanici Palmovka na lince B. Strážníci nejdřív jeli prověřit hlášení o viditelně opilém nebo jinak intoxikovaném muži. Ležel mezi sedačkami a měl u sebe psa bez košíku, který ho bránil před kýmkoliv, kdo se přiblížil. To si potvrdil hned jeden ze strážníků, který se muže snažil vzbudit šťouchnutím obuškem.

Když se muže podařilo částečně probrat, vypotácel se z vagonu i se psem na nástupiště.

Sedmnáctiletý opilec nezvládl dechovou zkoušku. Když zvýšil hlas i na matku, dostal pouta

Krimi

„Zjevně omámen alkoholem či drogami měl problém sám se sebou. Vystrašený pes ho chtěl bránit a byl agresivní. Aby zajistili bezpečnost všech, jeden ze strážníků šel do auta pro náhubek. U výstupu směrem k autobusovému nádraží si všiml mladíka, který odpovídal popisu osoby hledané státní policií,” informovala v pátek o případu mluvčí Irena Seifertová.

Pes bránil v metru majitele před strážníky

Strážník 17letého mladíka v pátrání přivedl na nástupiště, a ten pak využil situace, kdy hlídka ještě zjišťovala totožnost muže z vagonu a chtěl utéct.

Hajlující dvojice tahala v pražském autobusu dítě z kočárku

Krimi

„Byl okamžitě zpacifikován a ruce mu 'ozdobila' pouta. Jeho pokusem se pak zřejmě inspiroval také muž z metra, i on se snažil nenápadně zmizet. Také jeho pokus ukončily donucovacími prostředky včetně pout,” upřesnila mluvčí.

Foto: MP Praha

Mladík se pokusil v metru utéct strážníkům

Mladíka převezli na policejní služebnu a u 41letého muže zjistili strážníci při dechové zkoušce 1,3 promile. „Záchranná služba ho pak převezla do nemocnice a jeho pes putoval do trojského útulku. Přestupkovým chováním dotyčného se bude zabývat správní orgán,” dodala Seifertová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám