Hlavní obsah

Zatažené závěsy, zamčeno a plné popelníky. Podle strážníků bar s šesti lidmi v Praze otevřel

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Další podezření na porušení pandemických opatření ohledně uzavřených hospod řeší strážníci v Praze, kteří našli v jednom z barů několik lidí. Obsluha tvrdila, že se jednalo o soukromou akci, podle strážníků ale plné popelníky dokládaly, že se party konala celou noc, navíc ani soukromé akce nejsou v restauračních zařízeních povoleny.

Strážníci našli otevřený bar na Praze 7Video: MP Praha

 
Článek

Strážníci vyjeli do podniku na Ortenově náměstí v Praze 7 v sobotu ráno. Stalo se tak na základě udání, kdy se ozvala žena na tísňovou linku.

„Provozovna měla zamknuté dveře a zatažené závěsy. Po zaklepání kdosi vykoukl oknem ven, pak už ale nastalo 'ticho po pěšině',” sdělila v úterý mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Na Pardubicku byly otevřené restaurace a hosté bez roušek

Krimi

Člověk zodpovědný za bar nereagoval na telefonáty strážníků, hlídka proto podle mluvčí zavolala zámečnickou službu a kolegy ze státní policie.

„Služeb zámečníka nakonec nebylo třeba, na zaklepání policistů se dveře otevřely,” popsala postup svých kolegů Seifertová.

Strážníkům v Praze udali otevřenou hospodu. Sázkařům byla zima, brání se provozní

Krimi

Uvnitř baru seděli podle mluvčí čtyři lidé, další muž se schovával na záchodě a člověk z obsluhy se ukryl v zázemí. Ten pak podle Seifertové prohlásil, že se jednalo o ryze soukromou akci.

„Podle plných popelníků bylo zřejmé, že party zde probíhala celou noc,” uvedla mluvčí s tím, že ani soukromé akce v restauračních provozovnách nejsou dovoleny.

Vláda schválila Hamáčkův registr covidových hříšníků

Koronavirus

Městská policie případ předala úřadům do správního řízení, ve kterém provinilcům hrozí pokuta.

„Během února řešili strážníci zatím 20 případů porušení vládních opatření týkajících se provozoven, restaurací a barů. V jednom případě uložili pokutu a 18 porušení oznamovali správnímu orgánu. Od začátku roku pak hlídky odhalily 71 těchto porušení,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám