Hlavní obsah

Pedofil za pokus vraždy školačky dostal 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Královéhradecký krajský soud ve čtvrtek potrestal dvanácti lety vězení pětatřicetiletého Jiřího Mlíku za pohlavní zneužití a pokus o vraždu sedmileté školačky z Vysokého Mýta na Orlickoústecku. Rozsudek není pravomocný, protože Mlíka si ponechal lhůtu na rozmyšlenou, zda se odvolá.

Foto: Ondřej Kořínek - Mapy.cz

Ulice, kde došlo k přepadení.

Článek

Případem pedofilního muže se soud zabýval již dříve. Pražský vrchní soud totiž kauzu po Mlíkově odvolání vrátil do Hradce k novému projednání kvůli vypracování dalších znaleckých posudků. První verdikt hradeckého soudu zněl loni v říjnu také na 12 let.

Mlíka podle obžaloby loni v únoru ve Vysokém Mýtě pod záminkou lékařského vyšetření dívku vylákal do prázdného bytu své matky. Školačce tam jako údajný lékař přikázal, aby se svlékla a začal ji osahávat. Když začala plakat a bránit se, snažil se ji utišit tím, že ji začal rdousit.

Dívce se podařilo uprchnout

Násilníkova oběť nezemřela jen díky souhře šťastných náhod. V nestřeženém okamžiku se dívce, která kvůli otřesné zkušenosti dodnes trpí poruchami spánku a sociální fobií, podařilo z bytu uprchnout. Nové posudky odborníků z oboru sexuologie, psychiatrie a psychologie na posouzení Mlíkova činu nic nezměnily, uvedla dnes soudkyně Anna Bímová. Školačka podle ní stále trpí silnou psychickou poruchou a jen čas ukáže, zda se jí dokáže zbavit.

Reklama

Výběr článků

Načítám