Hlavní obsah

Opilého dědečka doprovázel nočním Brnem školák, zasáhli strážníci

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Říká se, že co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Tak na tohle přísloví by měl rychle zapomenout školák prvního stupně ZŠ, který ve čtvrt na dvě ráno doprovázel opuštěnými brněnskými ulicemi svého dědečka. Dvojice byla natolik nápadná, že upoutala pozornost strážníků. Případem se bude zabývat Česká správa sociálního zabezpečení.

Opilý dědeček šel s vnukem nočním BrnemVideo: MP Brno

 
Článek

„Hlídka městské policie si ve čtvrtek po jedné hodině ráno všimla v Zábrdovicích chlapce jdoucího po chodníku po boku vrávorajícího muže. Strážníci k nim v chladné noci zamířili a ptali se na důvod jejich noční přítomnosti v ulicích,” informoval v pátek o případu mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Muž se podle něj dotazu nejdřív divil, pak ale řekl, že je dědeček dítěte a oba se vracejí z oslavy.

Kombajnér jel ze žní na Prostějovsku, i se strojem zabloudil v Brně

Krimi

„Na tom, že malý školák v tuto dobu ještě nespí, neviděl nic špatného. Přestože z mužova dechu strážníci zřetelně cítili alkohol, tvrdil, že nepil, a byl ochoten se podrobit dechové zkoušce. Ta však ukázala hodnotu 2,35 promile,“ upřesnil mluvčí.

Osmačtyřicetiletý muž poté podle strážníků prohlásil, že i kdyby měl pět promile, o chlapce se dokáže postarat. Věk dítěte městská policie neuvedla.

Čumíte, co každý má, obořila se na strážníky žena přistižená s čokoládou

Krimi

Muž u sebe neměl doklady, takže jeho totožnost přijeli ověřit státní policisté, kteří vyloučili spáchání trestného činu.

Dítě si převzala matka. Kromě správního orgánu se případem budou zabývat také sociální pracovníci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám