Hlavní obsah

Opilec za volantem zpanikařil, když uviděl policejní auto

Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Honus

Opilý řidič se zákazem řízení se zpravidla snaží na silnicích nebýt viděn. Přesný opak však provedl v noci na pondělí řidič dodávky, který na sebe upozornil na Brněnsku policejní hlídku, když s vozem začal náhle ujíždět. Další opilé řidiče odhalili policisté při akci na severu Moravy.

Článek

Osmadvacetiletý řidič dodávky Opel na sebe po půlnoci zbytečně upozornil ve Veverské Bítýšce. Když kolem jeho auta, které zrovna odjíždělo z parkoviště před tamní restaurací, projížděl policejní vůz, řidič sešlápl plyn na podlahu a začal zběsile ujíždět.

„Policisté se tedy otočili a vydali se za podezřelým autem. Když rychle jedoucí vůz v Lažánkách dostihli a podařilo se jej zastavit, pochopili, proč řidič zběsile ujížděl,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Přístroj naměřil v dechu řidiče přes dvě promile. Navíc policisté v průběhu vyšetřování případu zjistili, že mladík má zákaz řízení motorových vozidel.

Při kontrole v Bílovci zjistila policie 18 podnapilých řidičů

Osmnáct řidičů pod vlivem alkoholu zjistili policisté v pondělí ráno při dopravní akci v Bílovci na Novojičínsku. Informoval o tom okresní policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Na Novojičínsku jde v poslední době už o několikátou podobnou kontrolu se stejně alarmujícími výsledky.

„Dvě desítky policistů zkontrolovaly přes pět set vozidel. Pozitivní hodnoty na alkohol se pohybovaly okolo půl promile. Pod vlivem byli jak muži, tak ženy za volantem,“ uvedl Tomšík. Smutným rekordmanem dopravní akce se podle něj stal osmačtyřicetiletý řidič z Klimkovic, který navíc seděl za volantem bez platného řidičského oprávnění.

„Dechová zkouška u něj ukázala sice jen 0,31 promile alkoholu v dechu, ale to asi nebyla jeho první zkušenost s pozitivním výsledkem na alkohol. Už dubnu 2009 mu totiž soud vyslovil zákaz řízení motorových vozidel na dobu 36 měsíců,“ řekl Tomšík. Nyní si tak řidič vysloužil ještě obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Počet šoférů, které policie na Novojičínsku přistihla pod vlivem alkoholu a drog, v posledních měsících podle Tomšíka rapidně narůstá. „Jen za první dva měsíce letošního roku přistihli novojičínští dopravní policisté celkem 64 opilých řidičů a v pěti případech byl zjištěn pozitivní test na drogy,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám