Hlavní obsah

Nezvyklá honička noční Prahou: Řidič zběsile kličkoval, na policisty tasil pepřák

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jako neřízená střela uháněl v noci na neděli Prahou řidič osobního auta pronásledovaný policií poté, co vrazil do dveří nemocnice Na Bulovce. Kromě vysoké rychlosti šofér kličkoval, křižovatky bral na červenou a ohrožoval ostatní řidiče. Nakonec boural a na policisty pak vytasil obušek a pepřový sprej. Ti ho zneškodnili taserem. Šílenou jízdu a zadržení řidiče zaznamenala palubní kamera policie.

Pronásledovaný řidič jel Prahou 170 km/h Video: Policie ČR

 
Článek

Policii začal pětapadesátiletý muž za volantem osobního auta ujíždět, když si ho hlídka všimla v Zenklově ulici. Policisté byli zrovna na cestě k nedaleké nemocnici Na Bulovce, kde měli prověřit nehodu, při které někdo najel vozidlem do skleněných dveří urgentního příjmu a ujel.

Auto, které policisté potkali, odpovídalo popisu svědků z místa, a když řidič navíc nereagoval na výzvy k zastavení a šlápl na plyn, bylo jasné, že je to on a honička mohla začít.

Dvacetiletý řidič ujížděl Prahou v pantoflích. Měl dvě promile

Krimi

„Policisty se snažil všemožně setřást, zběsile kličkoval po silnici, jezdil v protisměru, křižovatky projížděl na červenou a několikrát málem způsobil dopravní nehodu. Místy se Prahou řítil rychlostí až 170 km/h,” sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička v Praze skončila nehodou (17. dubna 2021)Video: Novinky

Šofér se snažil policii uniknout zhruba pětadvacet kilometrů. Pronásledování skončilo v Chodovské ulici v Praze 4, kde auto vrazilo do světelného sloupu.

To ale ještě nemělo být všechno. Šofér se v autě zamkl, policisté proto rozbili okénko, aby se k němu dostali, načež muž ještě vytáhl teleskopický obušek a pepřový sprej, kterým začal na hlídku stříkat. „Proto došlo ze strany policistů k použití taseru, který definitivně zlomil jeho podpor,” upřesnil mluvčí.

Mladík po noční honičce v Praze ujížděl policii ve stejném autě i dnes odpoledne

Krimi

Muž se podle Daňka na místě podrobil dechové zkoušce a testu na drogy. „Vše s negativním výsledkem. Řidičské oprávnění vlastní, v celostátním pátrání není a vozidlo není kradené. Motivaci jeho jednání zatím neznáme a nyní ji budou zjišťovat kriminalisté,” upřesnil Daněk s tím, že se s podobnými případy policie setkává zřídkakdy.

Řidiče na pervitinu s policií v patách zradilo v Liberci náledí

Krimi

Policie případ prověřuje jako násilí proti úřední osobě, za což hrozí až šest let vězení. „Nicméně v tuto chvíli nelze vyloučit ani rozšíření právní kvalifikace o obecné ohrožení, kde hrozí trest až osmiletý,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám