Hlavní obsah

Neznámý střelec řádil v Ostravě, jedna střela vletěla oknem do školy

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Ostravská policie pátrá po dosud neznámém střelci, který se o víkendu v Ostravě-Zábřehu v nočních hodinách bavil střelbou do kontejnerů s odpadky. Jedna ze střel přitom skončila ve školní třídě pravděpodobně poté, co se od kontejneru odrazila. Případ policie vyšetřuje od pondělního rána na základě oznámení školy.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Mluvčí policie Gabriela Holčáková potvrdila, že na policii se obrátila škola poté, co učitelka ve třídě našla zdeformovanou střelu a zjistila rozbité okno. Ke střelbě mělo dojít v době od soboty do pondělního rána.

„Neznámý pachatel nebo pachatelé měli opakovaně střílet do kontejnerů na odpad. Střely poškodily také vyřazený záchod. Pravděpodobně jedna z odražených střel poškodila sklo okna základní školy. Zdeformovaná střela byla nalezena ve školní třídě,“ dodala mluvčí.

Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. „V průběhu prověřování byli zjištěni první svědci, bylo zajištěno množství balistických stop. Na místě byl přítomen při ohledání také znalec z oboru balistiky. Ve věci byly zahájeny úkony pro přečin výtržnictví,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám