Hlavní obsah

Nezmar ze sklepních kójí přeplaval ledovou Ploučnici, na břehu dostal pouta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Kuriózní okolnosti mělo policejní pronásledování podezřelého muže v České Lípě. Nejdřív se před hlídkou objevil na kole v protisměru, načež začal ujíždět. Když dorazil k řece, nenapadlo ho nic jiného než přeplavat v ledové vodě na druhý břeh. Policisté jeho otužilý výkon sledovali z mostu, přes který si pro něj šli s pouty.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž podle policie ujížděl na kradeném kole

Článek

Dvaatřicetiletý muž jel před čtrnácti dny kolem půl třetí ráno na kole českolipskou Purkyňovou ulicí, když vjel do cesty policejní hlídce.

„Právě kvůli jeho jízdě v protisměru se ho rozhodli zkontrolovat, a proto zapnuli na autě výstražné zvukové i světelné znamení,” informovala v úterý o případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Zloděje v Plzni při lupu zamkli ve sklepě. Pro pomoc musel bušit

Domácí

Toto setkání podle mluvčí podezřelého značně vyděsilo a začal ujíždět, přičemž sjel na cyklostezku mezi řekou Ploučnicí a Děčínskou ulicí. Policisté mu ale stále byli v patách, a když mu nadbíhali, v panice skočil do řeky, kterou přeplaval.

„Policisté se na druhý břeh na rozdíl od něj dostali tak, že jednoduše přeběhli most. Zadrželi ho hned potom, co z řeky vylezl, a převezli ho na policejní služebnu. Zde se prokřehlý muž převlékl do suché erární teplákové soupravy, a když se vyspal v policejní cele, navštívili ho kriminalisté,” zmínila mluvčí.

Zloděj odnesl v Ostravě kolo přes parapet v osmém patře

Krimi

Při výslechu se vyjasnily důvody jeho nočního útěku před hlídkou. Jel totiž na kradeném kole a podle vyšetřovatelů měl za předchozích 12 dní na svědomí sedmadvacet vloupání do sklepních komor na sídlištích i v centru České Lípy.

Podle Balákové způsobil celkem škodu za 167 tisíc korun, bicykly měl krást kvůli tomu, aby měl peníze na drogy.

Zloděj v Ostravě nakradl kola za milion. Peníze prý potřeboval na jídlo

Krimi

„Zatím víme, že majitele sklepů připravil o celkem devět jízdních kol v hodnotě 122 tisíc korun. Jedná se o zřejmě nenapravitelného zloděje, kterého za krádeže už v minulosti pravomocně odsoudily soudy,” upřesnila mluvčí s tím, že naposledy dostal flastr od českolipského soudu, který ho poslal letos v říjnu na 14 měsíců za mříže.

Listopadové zadržení po plavbě v Ploučnici tak jeho nástup do vězení jen urychlilo a nyní mu kvůli novým obviněním hrozí dalších pět let ve vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám