Hlavní obsah

Němec prý jezdil do Ústí kvůli sexu se čtrnáctiletou

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Pětapadesátiletý Němec jezdil od loňského ledna do Ústí nad Labem, kde se měl scházet s teprve čtrnáctiletou žákyní zvláštní školy. Severočeští kriminalisté ho v uplynulých dnech obvinili ze sexuálního zneužívání, protože mezi nimi mělo docházet k pohlavním stykům na parkovišti před supermarketem v Trmicích.

Foto: nakladatelství Jota
Článek

"Policii na zneužívání dívky upozornili obyvatelé ústecké části Předlice, kde nastupovala do automobilu s německou SPZ," informoval dnes severočeský kriminalista Jiří Volprecht.

Dívka podle něj za sex dostávala peníze. Nabízela se sama, nejednalo se tedy o kuplířství.

Majitele vozidla kriminalisté zjistili díky spolupráci s německou policií a při jedné z jeho pravidelných cest do Ústí si na něj počkali. Cizinec skončil ve vazbě. "Bude-li odsouzen, může požádat o vydání do SRN," upřesnil Volprecht.

Letáky ho neodradily

V Ústeckém kraji jde o první letošní případ zjištěné sexuální turistiky občanů Německa.

Osamocení Němci, kteří přijíždějí v pátek a v sobotu večer do České republiky, nyní dostávají na hranicích letáčky s varováním, že pohlavní styk s osobou mladší 15 let je podle českých zákonů trestným činem. Kampaň proti německým sexuálním turistům začala na konci března a potrvá pravděpodobně do června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám