Hlavní obsah

Nehody na sněhu mají první oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Husté sněžení, které od úterý sužuje celou ČR, způsobuje řadu dopravních nehod. Jejich první obětí se stal 13letý chlapec na Liberecku, který se v autě řízeném jeho otcem srazil s autobusem. Zemřel při převozu do nemocnice. Provoz na dálnici D5 byl po ranní sérii nehod už částečně obnoven.

Foto: Archiv Regionu Slovácko

Na kole vinohrady Uherskohradišťska - Vlčnovské búdy

Článek

Třináctiletý chlapec zahynul po nehodě, která se odehrála ráno ve sněhové vánici na silnici mezi Libercem a Frýdlantem. Řidič Škody Felicie přijíždějící od Frýdlantu dostal smyk a pravou přední částí auta se střetl s autobusem.

Jeho syn seděl na místě spolujezdce a vážnému zranění podlehl při převozu do nemocnice. Podle krajské mluvčí záchranné služby Kristýny Fejfarové měl chlapec těžká zranění hlavy, krku a hrudníku, jež odpovídala silnému nárazu. Otec vyvázl ze srážky s autobusem bez vážnější újmy.

Nehody uzavřely D5

Dálnice byla uzavřena mezi Cerhovicemi a Mýtem. Dopoledne policie uvolnila jeden jízdní pruh. "Zatím nelze určit, kolik nehod se zde stalo," řekl Novinkám policista z dálničního oddělení D5.

Na 23. km D1 ve směru na Brno havarovala dvě nákladní a jedno osobní auto. Levý pruh je zablokován. Na jiných místech dálnice se kvůli kamiónům ve stoupání tvoří kolony.

Na dálnici se vylilo pivo

Na Šternbersku v okrese Olomouc byl ráno vyhlášen kalamitní stav. Silnice jsou sjízdné, ale všechny se zvýšenou opatrností a se zimní výbavou. Před osmou hodinou ráno hlásil zpravodaj Práva kolonu vozů dlouhou pět až šest kilometrů na dálnici mezi Olomoucí a Brnem u Prostějova ve směru na Brno. Vozy zablokovala dopravní nehoda náklaďáku. Ten havaroval v šest hodin ráno.

Třiadvacetiletý řidič jel s vozem značky Mercedes ve středovém pruhu, ale na kluzké vozovce se vůz do stal na středová svodidla. Odtud se odrazil a ve smyku se automobil naložený pivem převrátil. Dechovou zkouškou řidič prokázal, že před jízdou nepil. Škoda se zatím odhaduje na půl miliónu korun.

Podle výstrahy meteorologů, která platí od úterního odpoledne do středečního večera, se očekává sněhová vrstva v decimetrech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám