Hlavní obsah

Nehody kamionů ve dvou podjezdech zkomplikovaly dopravu v Praze

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prakticky ve stejnou chvíli poškodili v pondělí odpoledne řidiči nákladních automobilů tramvajové troleje v podjezdech v pražské Hostivaři a na Smíchově. Dopravní podnik zavedl na obou místech náhradní autobusovou dopravu.

Foto: Mapy.cz

Podjezd pod železniční tratí a následně pod Jižní spojkou v pražské Hostivaři.

Článek

K první nehodě došlo v „legendárním” podjezdu pod železniční tratí a Jižní spojkou, mezi ulicemi Švehlova a Průběžná. Nákladní automobil tam strhl tramvajové troleje. Zastaven musel být jak tramvajový, tak automobilový provoz v obou směrech. Podjezd má výšku pouze 3,3 metru a podobné nehody jsou tu časté.

"V úseku Strašnická - Nádraží Hostivař je zavedena náhradní autobusová doprava X22. Kvůli zablokování podjezdu je vedena mimo zastávky Radošovická, Dubečská a Na Padesátém," uvedl pražský dopravní podnik.

Řidič poškodil troleje a odjel

Prakticky ve stejnou chvíli došlo k další nehodě v Nádražní ulici na Smíchově. Řidič kamionu tam poškodil troleje a z místa nehody odjel. Zda si nehody vůbec všiml, není zatím jasné, nicméně zastavit se ho podařilo na okraji Prahy.

I zde však musel být kvůli nehodě zastaven veškerý tramvajový provoz, obnoven byl však po několika minutách.

"Provoz byl zastaven v úseku Smíchovské nádraží - Anděl. Náhradou byla prodloužena autobusová linka X12 k Andělu," uvedl dopravní podnik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám