Hlavní obsah

Nastražil v kabince fotopast na sex s manželkou. Dostal napomenutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Napomenutí uložil Úřad na ochranu osobních údajů 28letému muži, který si chtěl natáčet sex s manželkou v kabince obchodního domu. Na dotaz Novinek to v úterý řekl mluvčí úřadu Vojtěch Marcín. Obchodní centrum ve Zlíně bylo v červnu kvůli fotopasti evakuováno, protože lidé si mysleli, že jde o bombu.

Foto: Policie ČR

Policisté v nákupním centru

Článek

„Úřad uložil majiteli fotopasti napomenutí. Obecně je to jakési upozorněním na fakt, že došlo k porušení ochrany osobních údajů s výzvou k nápravě jednání, které k tomuto porušení vede. V případě, že k nápravě nedojde, jedná se o přitěžující okolnost a pro příště už může dojít k udělení finanční pokuty,“ uvedl Marcín.

Podle něj může za tento prohřešek úřad uložit pokutu až do 10 miliónů korun. Záleží však na individuálním posouzení každého případu.

Úřadu případ předali policisté, kteří ho původně vyšetřovali. Kvalifikovali jej totiž jako přestupek, nikoliv trestný čin.

Podomácky vyrobenou fotopast našli lidé v kabince ve zlínském obchodě 24. června. Obávali se, že jde o bombu, a tak policisté evakuovali několik stovek lidí. Nakonec se policistům podařilo dohledat majitele.

„Ve výpovědi uvedl, že asi hodinu před oznámením o nalezení podezřelého předmětu, umístil do zkušební kabinky fotopast, aby si tam natočil hrátky se svou manželkou. Ta měla do obchodního centra dorazit za ním. Ovšem manželka nakonec přijít nemohla a osmadvacetiletý muž fotopast z kabinky zapomněl odnést,“ popsala tehdy mluvčí policie Lenka Javorková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám