Hlavní obsah

Na Vsetínsku se srazila sanitka s autem. Pět zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

V Zubří na Vsetínsku se ve čtvrtek srazilo osobní auto a sanitka. Nehoda si vyžádala pět zraněných, na místě přistával i vrtulník záchranářů. Zraněného řidiče osobního auta vyprošťovali hasiči.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarovaná sanitka a auto

Článek

Oznámení o nehodě osobního vozidla a sanitky policisté přijali krátce po 10:00.

V péči zdravotníků skončilo po nehodě pět lidí. Podle mluvčího krajské záchranné služby Jakuba Omelky to byli řidič a spolujezdkyně z osobního automobilu, ze sanitky pak převážená pacientka a dva záchranáři.

„Posádka (sanitky) utrpěla lehké zranění, a protože je pro nás prvotní jejich zdraví, prochází nyní potřebným vyšetřením,“ sdělil novinářům Omelka.

Houkající sanitka s novorozencem srazila v Praze chodce

Krimi

Osobní vozidlo značky Renault Megane skončilo podle mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříkové na střeše.

„Uvnitř vozu zůstal těžce zraněný muž. Jeho taktéž zraněná spolujezdkyně se před příjezdem hasičů dostala ven, a to i díky posádce sanitky a zdravotní sestře, která v době nehody jela kolem,“ uvedla na sociální síti mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Při nehodě bylo zraněno pět lidí.

Zraněného řidiče vytáhli hasiči ven z auta přes páté dveře a předali ho zdravotníkům.

„Vzhledem ke zdravotnímu stavu řidiče byl na místo povolán vrtulník, který ho transportoval do nemocnice v Ostravě. Spolujezdkyně taktéž skončila v péči zdravotníků a byla převezena do nemocnice k dalšímu vyšetření. Sanitní vůz VW Transporter sjel mimo silnici, kde na rozdíl od osobního auta zůstal stát na kolech. Převáženou pacientku si převzali další zdravotníci a převezli ji do nemocnice. Tam skončila i dvoučlenná posádka rozbité sanitky,“ uvedla Javoříková.

Příčinami a bližšími okolnostmi nehody se zabývají policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám