Hlavní obsah

Na Svitavsku se střetlo auto s osobním vlakem

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Borová

Hasiči na Svitavsku v sobotu zasahovali u železniční nehody v Borové, kde došlo ke střetu vlaku s osobním vozem. Železniční přejezd je bez závor, ale je zabezpečen světelným signalizačním zařízením.

Foto: HZS Pardubického kraje

Střet osobního vozu s vlakem v Borové na Svitavsku.

Článek

„Ke střetu došlo na železničním přejezdu. Osobní vozidlo VW Golf jedoucí od Borové řídil 20letý muž. On ani jeho o dva roky mladší spolucestující nebyli zraněni,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská s tím, že vlak narazil do zadní části vozu a odhodil ho do příkopu.

„Vlaková souprava naštěstí zůstala stát na kolejích a nikdo z 15 cestujících nebyl zraněn. Důvod, proč řidič vjel na přejezd, i když údajně blikalo červené výstražné světlo zabezpečovacího zařízení, budou nyní zjišťovat svitavští dopravní policisté,“ dodala Janovská.

Policisté provedli u strojvedoucího i u řidiče dechovou zkoušku. Podle ní ani jeden z nich nepožil před jízdou alkohol.

„Ve vlaku cestovalo asi 15 osob. Dvě osoby z vozidla jsou momentálně v péči zdravotnické záchranné služby. Provoz na trati v úseku Borová u Poličky - Čachnov byl zastaven,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Foto: Policie ČR

Střet automobilu s vlakem naštěstí skončil bez zranění.

„Osobní vlak 5344 bude v úseku Borová u Poličky - Žďárec u Skutče nahrazen autobusem náhradní dopravy a v úseku Žďárec u Skutče - Pardubice odřeknut. Náhradou za tento odřeknutý vlak bude mezi Žďárcem a Pardubicemi zastavovat spěšný vlak 1460 jako osobní vlak,“ uvedly na webu České dráhy.

Nehody už od rána

Záchranáři v Pardubickém kraji mají napilno celý den. Už v 5.20 hodin byli přivoláni k nehodě do Rudoltic na Orlickoústecku. Pětačtyřicetiletá řidička zde dostala smyk a skončila se svým volkswagenem mimo vozovku na boku.

„Hasiči ji z auta vyprostili a předali zdravotníkům. Žena byla převezena do nemocnice s poraněním krční páteře,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Hned pětice aut pak havarovala v Gruně na Svitavsku. Čtyři osobní vozy a jeden nákladní automobil se střetly na silnici první třídy číslo 35. V průběhu odstraňování následků hromadné nehody se stala opodál další nehoda, při níž byly poškozeny naštěstí pouze „plechy“ vozidel.

Reklama

Související články

Vlak na přejezdu v Uhříněvsi zabil muže

Při střetu s rychlíkem na železničním přejezdu v pražské Uhříněvsi zemřel v neděli večer muž. Podle policie s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu.

Výběr článků

Načítám