Hlavní obsah

Na silnicích zemřelo v březnu 40 lidí, více než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Při dopravních nehodách v Česku zemřelo během března 40 lidí, to je o deset víc než loni ve stejném období. Od začátku roku eviduje dopravní policie zatím 100 obětí na životech, meziročně o 15 víc. Předběžnou bilanci v pátek sdělil ředitel dopravní policie Jiří Zlý. Oficiální statistiky zveřejní policie zhruba za týden.

Foto: Policie ČR

Jedna z březnových vážných nehod

Článek

Oproti loňskému březnu, kdy ale kvůli epidemii koronaviru panovalo přísné omezení pohybu včetně zákazu cestování do jiných okresů, stoupl i počet dopravních nehod a zraněných.

Policisté podle Zlého letos v březnu evidují téměř 7300 kolizí, meziročně zhruba o 1200 víc. Při nehodách bylo 124 lidí těžce zraněno, o 48 víc než loni v březnu. Počet lehce zraněných stoupl o 356 na 1331, uvedl Zlý.

Řidička fiatu nepřežila náraz do sloupu v Budějovicích

Krimi

Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod patřilo nepřizpůsobení rychlosti, přejetí do protisměru a nevěnování se řízení. Nehod, ve kterých hrál roli alkohol, bylo kolem 300. Nejtragičtějším dnem byl v březnu hned ten první, kdy na silnicích zemřelo pět lidí.

První březnový den je současně druhým nejtragičtějším letošního roku. Více životů, šest, vyhaslo na silnicích v pátek 14. ledna, vyplývá z průběžných statistik na webu dopravní policie. Po čtyřech obětech si v březnu vyžádaly nehody ve dnech 21. a 27. března.

Při střetu dodávky s autem v Praze zemřel řidič. Museli ho vyprostit

Krimi

Statistiky se ještě mohou změnit. Vyšetřování může ukázat například to, že skutečnou příčinou úmrtí nebyla dopravní nehoda, ale zdravotní potíže řidiče. Dodatečně se naopak do počtu obětí připočítávají ti, kteří zemřeli do 24 hodin po nehodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám