Hlavní obsah

Na severu Moravy se vážně zranili dva cyklisté

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dva případy vážných zranění cyklistů evidují o uplynulém víkendu záchranáři ze severu Moravy a Slezska. Oba zranění skončili v péči lékařů Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K první nehodě cyklisty došlo v sobotu v 18.30 hodin v Čeladné na Frýdecko-Místecku.

„Čtyřiašedesátiletý cyklista spadl z kola při jízdě z kopce a poté zůstal ležet v bezvědomí a bezdeší. Došlo také k selhání jeho krevního oběhu. Základní první pomoc mu poskytli svědci, následně v ní pokračovali rozšířenou resuscitací záchranáři,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Čtveřice mladíků havarovala na Opavsku, auto letělo přes potok

Krimi

Záchranářům se podařilo obnovit u pacienta činnost srdce. „Po dalším zajištění byl muž s poraněními hlavy, mozku a hrudníku, transportován v kritickém stavu do fakultní nemocnice,“ dodal.

Našli cyklistu v bezvědomí

Ani ne o čtyřiadvacet hodin později, krátce po nedělní 15. hodině, vyjeli záchranáři k sedmačtyřicetiletému cyklistovi, který havaroval v lokalitě Žďárský potok na Bruntálsku. „Muž byl v terénu nalezen dalšími cyklisty, a to v bezvědomí a ohrožení života. S poraněním hlavy musel být zaintubován a převeden na přístrojem řízenou ventilaci,“ nastínil Humpl a připojil, že muž byl letecky přepraven na traumatologické centrum ostravské fakultní nemocnice.

Mluvčí nemocnice Petra Petlachová uvedla, že oba muži jsou ve vážném stavu. Starší pacient je hospitalizován na ARO. „Druhý muž je mimo bezprostřední ohrožení života, je stabilizovaný a je na JIP,“ doplnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám