Hlavní obsah

Čtveřice mladíků havarovala na Opavsku, auto letělo přes potok

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S vážnými zraněními vyvázla v neděli časně ráno z havárie čtyřčlenná osádka mladíků osobního auta na Opavsku. Dva lidé byli v bezvědomí. Automobil skončil převrácený na střechu, řidiče i jeho spolucestující museli ven vyprostit hasiči.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ve voze se zranili čtyři mladíci, dva byli v bezvědomí.

Článek

Ke karambolu došlo ve 3.40 hodin na silnici I/57 v Neplachovicích.

„Vozidlo Volvo z dosud nezjištěných příčin přejelo do protisměru a následně do levé silniční příkopy. Zde narazilo do betonové zídky mostu a bylo vymrštěno vzhůru. Přeletělo přes Heraltický potok, kde narazilo do břehu potoka a zůstalo stát na střeše,“ popsala nehodu policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že potvrdila, že se těžce zranil řidič i tři spolujezdci.

„Okolnosti a skutečnosti nehody prověřují a zjišťují opavští kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty. U všech účastníků nehody byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení pro případné vyloučení ovlivnění návykovými látkami,“ doplnila.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vozidlo zůstalo po nehodě na střeše mimo vozovku.

Vyprostit z vraku zraněné museli pomocí hydraulických nástrojů hasiči. V přímém ohrožení života skončili dva mladíci (19 a 24).

„Zasahující lékaři u nich zjistili poranění mozku. Za pomocí vyprošťovacího rámu byli uloženi do vakuových matrací, lékaři jim museli zaintubovat dýchací cesty a připojit je k umělé plicní ventilaci,“ nastínil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že oba zranění byli transportováni, jeden letecky, druhý pozemní cestou, na traumatologické centrum Fakultní nemocnice Ostrava.

Další dva mladíci (18 a 21) se při nehodě zranili těžce. Jeden si poranil hlavu a nohu, druhý hlavu a hrudník. „Záchranáři je po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče přepravili na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě,“ uvedl Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám