Hlavní obsah

Na Opavsku se ozval výbuch mezi domy

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Moravskoslezská policie vyšetřuje explozi mezi rodinnými domy v Bolaticích na Opavsku. Při výbuchu naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Je poškozeno několik domů, například mají vytlučená okna.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté věc prověřují pro podezření z trestného činu obecného ohrožení. Je velmi krátce na učinění finálních závěrů, nicméně z vyhodnocení dostupných informací lze předběžně vyloučit například možný únik plynu. Kriminalisté tak pracují s verzí exploze neznámého předmětu způsobené neznámou osobou,“ sdělila Právu moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Exploze na Ostravsku zničila garáž, uvnitř našli mrtvého

Krimi

Dodala, že policie se proto obrací na veřejnost se žádostí o další svědectví k dané události, která se stala ve čtvrtek ve dvě hodiny ráno.

„Své poznatky mohou lidé volat na bezplatnou linku 158. Zajištěné stopy budou nyní vyhodnocovat specialisté. Bude dále zažádáno o vypracování znaleckých posudků,“ upřesnila Štětínská.

Na místě výbuchu byli i pyrotechnici a kynologové se speciálně vycvičenými psy pro vyhledávání výbušnin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám