Hlavní obsah

Na D11 se převrátila cisterna s naftou, dopravu zkomplikovala na celý den

Právo, Novinky, lž, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Cisterna převážející 24 tisíc litrů nafty a 14,5 tisíce litrů benzínu havarovala v úterý před půl sedmou ráno na dálnici D11. Přestože se vozidlo převrátilo mimo komunikaci na 67. kilometru ve směru do Hradce Králové, likvidace havárie celý den komplikovala dopravu na dálnici.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Převrácená cisterna na D11

Článek

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno na 67. kilometru ve směru na Hradec Králové.

Přijet musela i speciální technika, chemický kontejner s technickými prostředky pro čerpání a likvidaci nebezpečných látek a technický kontejner s nádržemi na pohonné hmoty.

Policejní mluvčí Iva Kormošová upřesnila, že cisterna se převrátila na bok do příkopu na dálnici u obce Klamoš nedaleko Chlumce nad Cidlinou.

Na dálnici D11 stopoval muž. Skončil v poutech

Krimi

„U 43letého řidiče soupravy, který vyvázl bez zranění, jsme alkohol vyloučili dechovou zkouškou,“ potvrdila Kormošová s tím, že dálnice byla od začátku nehody průjezdná pouze levým jízdním pruhem. Škoda na vozidle a návěsu byla odhadnuta na dva miliony a na příkopu a travnatém břehu 250 tisíc korun.

Hasiči na místě zasahovali celých 11 hodin. „Po příjezdu jsme zjistili, že došlo při nehodě k narušení jedné sekce soupravy, kde bylo asi 7000 litrů nafty. Jednalo se o drobný únik, jednotky jímaly kapalinu a zajistily místo události,“ uvedla mluvčí krajského hasičského záchranného sboru Martina Götzová.

Na vyproštění cisterny byla povolána specializovaná firma, ještě předtím bylo ale nutné přečerpat veškerý obsah havarované soupravy do náhradních cisteren. Po 15. hodině byly zahájeny práce na převrácení cisterny zpět na kola a vyproštění na komunikaci. Následně byla souprava naložena na odtah.

„Po dobu vyprošťovacích prací byla dálnice uzavřena, po 17. hodině byl provoz obnoven,“ dodala Gotzová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Převrácená cisterna na D11

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám