Hlavní obsah

Muži na Bruntálsku chytlo oblečení od grilu. Skončil v kritickém stavu v nemocnici

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Popáleniny třetího stupně utrpěl v sobotu večer 57letý muž v Krnově na Bruntálsku poté, co na něm vzňalo oblečení, které chytlo od grilu. Pacient skončil na popáleninovém centru Fakultní nemocnice Ostrava. Podle mluvčí nemocnice Petry Petlachové je v kritickém stavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Muž se zranil v sobotu před 21. hodinou, když na něm při grilování chytl oděv potřísněný hořlavou látkou. První pomoc zraněnému poskytli svědci, kteří na něm také uhasili hořící oblečení.

„Pacient utrpěl rozsáhlé popáleniny třetí stupně v oblasti hlavy, hrudníku, břicha, zad i končetin, a to na přibližně 80 procentech těla,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Posádky záchranné služby zajistily u muže žilní vstupy, uvedly pacienta do umělého spánku a převedly jej na přístrojem řízenou ventilaci.

Při požáru rodinného domu v Hradci Králové zemřel člověk

Krimi

„Postaraly se rovněž o prvotní ošetření popálených ploch. Muž byl následně letecky transportován do fakultní nemocnice, kde byl předán do péče týmu popáleninového centra,“ potvrdil.

Reklama

Výběr článků

Načítám