Hlavní obsah

Muže na Šumpersku vytočil zásah hasičů, napadli je a zranili

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Ze spáchání trestných činů výtržnictví a vyhrožování obvinila policie dva 36leté muže, kteří v noci na minulou sobotu na autobusovém nádraží v Mohelnici na Šumpersku napadli hasiče a tři z nich zranili. Následně pak notně opilí vyhrožovali fyzickou likvidací i přivolaným policistům. Právo o tom ve středu informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Muže podle policie v pátek hodinu před půlnocí nejspíš popudil výjezd hasičů na nádraží.

„Ti na místo vyjeli kvůli nahlášenému požáru. Zatímco zjišťovali důvod spuštění poplachu, začali je oba silně podnapilí muži nejprve velmi vulgárně a poté i fyzicky napadat a znevažovat jejich práci,“ uvedla Vybíhalová.

Dvojice ve Vysokém Mýtě skončila těžce zbitá v nemocnici, z útoku je podezřelý senior

Krimi

Ve snaze vyvolat konflikt muži podle ní do hasičů nejprve strkali a poté se je snažili napadnout i pěstmi. Hasiči útok odvrátili a k incidentu přivolali policisty. Ti následně oba výtržníky, kteří se chovali agresivně i v přítomnosti policejních hlídek, zajistili.

„Incident se neobešel bez zranění. Přivolaní záchranáři ošetřili nejen tři lehce zraněné hasiče, ale také samotné útočníky. Tím ale agresivní chování obou mužů neustalo. Poté, co je policisté omezili na svobodě, začali také jim velmi nevybíravě vyhrožovat fyzickou likvidací a napadením jejich rodin,“ konstatovala Vybíhalová.

Po napadení tyčí skončil muž na Plzeňsku v nemocnici

Krimi

Při dechových zkouškách policisté jednomu z mužů, který má bohatou trestní minulost, naměřili 2,5 promile alkoholu, druhému o půl promile méně.

„Oběma obviněným, kteří nad svým jednáním následně vyjádřili lítost, hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám