Hlavní obsah

Muž zneužil důvěru banky, podvodem získal 52 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Třicetiletého jednatele několika společností z Karlovarska obvinili v polovině minulého týdne kriminalisté z Finanční policie z mnohamiliónového podvodu. Vychytralý muž měl zneužívat důvěry banky a jejích služeb pro VIP klienty. Deklaroval vklady vysokých částek na účet, ve skutečnosti však ukládal do peněžního ústavu částky nižší.

Článek

Z účtu pak vybíral peníze pro svoji potřebu a způsobil škodu za více jak 50 miliónů korun. Za podvod mu hrozí až dvanáctiletý trest.

Podnikavec měl od jara 2005 do letošního března ukládat do banky peníze různých firem prostřednictvím tzv. vkladu v zajištěném obalu. Jedná se o službu VIP klientům, kdy se na účet ihned připisuje částka uvedená na složence a skutečná hodnota vkladu se kontroluje až následně. Tato služba je postavena na vzájemné důvěře banky a klienta.

"Muž tímto způsobem opakovaně uváděl na pokladních složenkách vyšší částky, než které odpovídaly hotovosti v obalech. Nadbytky peněz pak z účtu vybíral a používal pro svoji potřebu," uvedl Pavel Hanták z policejního prezidia. Bance tak podle kriminalistů způsobil škodu za 52 miliónů korun.

Obviněný muž je ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám