Hlavní obsah

Muž vytáhl nůž na starostu Bělotína, pak mu propíchal pneumatiky auta

Přerov

Nezvykle se v pondělí odpoledne rozhodl řešit dlouhodobé spory se starostou Bělotína na Přerovsku přímo před obecním úřadem místní dvaačtyřicetiletý muž. Vytasil na starostu nůž, vyhrožoval mu, a nakonec představiteli obce propíchal pneumatiky u auta. Starosta se před útočníkem uchýlil do bezpečí radnice. Právo o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle mluvčí zastihl starostu, když si před budovou obecního úřadu dával věci do vozidla. „Začal na něj křičet, že si s ním přišel všechno vyřídit, a vyhrožoval mu i újmou na životě. Vytáhl z opasku zavírací nůž, kterým šermoval kolem sebe a také směrem k poškozenému,“ uvedla mluvčí.

V Přerově hasili požár předváděcího centra, škoda přes milion

Krimi

Vzápětí se útočník rozhodl vybít si svou zlost na autě. Nožem propíchl nejprve jednu a pak i druhou pneumatiku v přední části vozidla. „Starosta využil této chvilky k tomu, aby se vzdálil do budovy úřadu a vyčkal tam do příjezdu policejní hlídky, kterou mezitím přivolali jeho spolupracovníci, protože celý incident viděli z okna,“ konstatovala Zajícová.

Hlídka podezřelého muže, včetně zavíracího nože s čepelí dlouhou devět centimetrů, zajistila a převezla na policejní služebnu do Hranic, kde byl umístěn do cely.

Řidiči dodávky u Přerova vletěl do kabiny kus ledu

Krimi

„Příčinou útoku byly podle prvotních sdělení zřejmě dlouhodobé výhrady podezřelého vůči práci starosty. Nebyl spokojen s výkonem jeho funkce,“ poznamenala Zajícová s tím, že útočník nebyl v době incidentu pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Na vozidle způsobil škodu, která byla odhadnuta na pět tisíc korun.

„Útočník je podezřelý ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do šesti let,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám