Hlavní obsah

Muž sebral ze srubu na Hodonínsku elektroniku, pak ho podpálil. Škoda v milionech

Věteřov

Škodu v řádu milionů korun způsobil zatím neznámý žhář v obci Věteřov na Hodonínsku. Podle policie zapálil rekreační srub, před tím z něj odnesl elektroniku. Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na nejméně 3,5 milionu korun. Policie po pachateli pátrá.

Požár srubu na HodonínskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Rekreační příbytek hořel v pátek v noci. Ve srubu nikdo nebyl, akce se obešla bez zranění. Škoda je ale vysoká a ukázalo se, že požár byl dílem žháře.

Vietnamec se dohodl na trestu 12 let za zapálení bytu s šesti spícími lidmi v Praze

Krimi

„Záhy totiž bylo zjištěno, že plameny má na svědomí dosud neznámý pachatel. Ten se dovnitř dostal za použití násilí, aby zde následně zapálil neznámou hořlavou látku, ještě předtím ale z objektu odnesl elektroniku," informoval v pondělí mluvčí policie Petr Vala.

Na Jablonecku hořel dům plný tlakových lahví, jedna explodovala

Krimi

Podle Valy pachatel majitelům způsobil dosud nevyčíslenou škodu, která může být až v řádu milionů. Vyšetřovatel hasičů škodu předběžně určil na 3,5 milionu korun.

Žhář založil požár v centru Brna přímo pod kamerou

Krimi

„V současné době je případ kriminalisty prošetřován pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci," doplnil mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Požár srubu na Hodonínsku

Na místě zasahovalo kolem třiceti požárníků. „Požár byl nahlášen ve 3:23, na místě jsme byli ve 3:34. Nasazeny byly dva vodní proudy. Hořelo na prostoru asi osm krát 20 metrů,” řekl ČTK mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Reklama

Související články

Od cyklostezky v Praze šlehaly plameny

Rozsáhlý požár porostu likvidovali v neděli hasiči na okraji pražského Zličína. Hořela suchá tráva a křoviny na ploše přibližně 500 krát 50 metrů.

Vybírají na vyhořelou turistickou chatu Tesák

Valašská obec zasazená do srdce Hostýnských vrchů vyslyšela volání části veřejnosti, která po nedávném ničivém požáru legendární turistické chaty Tesák...

Výběr článků

Načítám