Hlavní obsah

Vybírají na vyhořelou turistickou chatu Tesák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašská obec zasazená do srdce Hostýnských vrchů vyslyšela volání části veřejnosti, která po nedávném ničivém požáru legendární turistické chaty Tesák navrhovala založení veřejné sbírky na její obnovu. Tu v těchto dnech, dva týdny po požáru, vyhlásila obec Rajnochovice.

Foto: Foto HZS ZK

Ničivý požár srovnal legendární turistickou chatu Tesák se zemí.

Článek

Rozsáhlý požár zcela zlikvidoval oblíbenou turistickou restauraci ze 30. let minulého století v noci ze soboty na neděli v závěru ledna. Záchrana alespoň její části byla kvůli dřevěné konstrukci nemožná a hasiči její torzo za pomoci speciální těžké techniky srovnali se zemí.

Plameny pohltily rekreační roubenku na Českolipsku, hasiči nasadili Cobru

Krimi

Bezprostředně po neštěstí se mezi turisty ozývaly hlasy navrhující veřejnou sbírku. Odkazovali na podobný počin, díky kterému se podařilo opětovně postavit věrnou kopii před lety shořelé architektonicky cenné památky, chaty Libušín na Pustevnách. Přání hostů restaurace se nakonec neminulo účinkem. Zájemci mohou už od tohoto týdne posílat peníze na transparentní účet č. 6181035399/0800.

Jiné formy sbírky, třeba pokladničky nebo hotovost, nejsou povoleny
Jaroslava Jurčová, starostka Rajnochovic

„Sbírka se koná výhradně shromažďováním peněžních prostředků na tomto zvláštním bankovním účtu. Jiné formy sbírky, například pokladničky nebo hotovost, nejsou povoleny,“ sdělila Jaroslava Jurčová (NK), starostka Rajnochovic.

Od cyklostezky v Praze šlehaly plameny

Krimi

Chata, která byla od svého otevření v roce 1938 jednou ze vstupních bran do Hostýnských vrchů, stála právě v katastru Rajnochovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám