Hlavní obsah

Zaměstnanec měl ukrást ve Škodě Auto součástky za 1,4 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvasiny

Kriminalisté obvinili 28letého pracovníka závodu Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku z krádeže součástek k výrobě aut za více než 1,4 milionu korun. Policie ukončila vyšetřování a předala státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby.

Foto: Mapy.cz

Závod Škoda Auto v Kvasinách

Článek

Obviněnému cizinci hrozí až osm let vězení. Muž je stíhán na svobodě.

K objasnění případu přispěla spolupráce kriminalistů s ochranou závodu společnosti Škoda Auto Kvasiny," informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Eliška Majerová.

Krajské policejní ředitelství v Hradci Králové o podobném případu informovalo naposledy loni v květnu. Tehdy sedmatřicetiletý pracovník závodu v Kvasinách byl obviněn z krádeže nejméně 600 kusů senzorů na ochranu chodců za více než 1,8 milionu korun.

Také v tomto případě šlo o cizince, v automobilce byl jako agenturní pracovník.

Policie obvinila zaměstnance Škody Auto z krádeže airbagů a volantů za 400 tisíc

Krimi

Předchozí známé případy větších krádeží v kvasinském provozu jsou staré několik let. Před třemi lety policisté spolu s lidmi z automobilky odhalili zaměstnance podezřelého z krádeže desítek volantových airbagů a několika volantů z nově vyrobených luxusních modelů aut. Škoda tehdy činila přes 400 000 korun.

Před šesti lety policie odhalila zaměstnance, který ukradl řídící jednotky, parkovací systémy a zámky za více než půl milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám