Hlavní obsah

Muž a žena zemřeli při požáru na Jindřichohradecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Mrtvolu muže a ženy nalezli hasiči ve středu po poledni při požáru uhlí a briket ve sklepě domu na Jindřichohradecku. Případem se zabývá policie. Oba mrtví se zřejmě udusili vzniklým kouřem.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Jihomoravští hasiči

Článek

„Na místě zasahovala profesionální jednotka z Dačic a dobrovolné jednotky ze Slavonic i Českého Rudolce. Jednalo se o zahoření briket a uhlí na ploše asi 1,5 metru čtverečních. Na místě hasiči naměřili vysokou koncentraci oxidu uhelnatého. Po odklizení uhlí a vyvětrání našli na místě i dvě mrtvé osoby,“ konstatovala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Plameny zničily roubenku v Železném Brodě, hasiči museli udělat díru ve střeše

Krimi

Při požáru podle mluvčí vznikla škoda za asi 50 tisíc korun.

Případ vyšetřují i jihočeští policisté. „Přesnou příčinu úmrtí zjišťujeme, nic však zatím nenasvědčuje cizímu zavinění,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Obyvatelka hořícího domu se nadýchala zplodin, zdravotníci konejšili i jejího psa

Krimi

Hasiče ve středu na místo přivolali lidé z okolí, kteří zjistili, že v kotelně hoří. Těla muže a ženy byla nalezena v jiné části domu, zmínila ČTK.

Reklama

Související témata:

Související články

Při požáru seníku na Plzeňsku uhořel muž

Jeden člověk zemřel v noci na pondělí při požáru objektu s uskladněným senem v areálu zemědělské společnosti ve Dvorci na jižním Plzeňsku. Hasiči tělo objevili...

Na autě na Kroměřížsku hořel náklad kartonu

Požár nákladu kartonu na korbě nákladního auta likvidovali v úterý hasiči v průmyslové zóně Holešov v okrese Kroměříž. „Na místě zasahovalo pět jednotek...

Výběr článků

Načítám