Hlavní obsah

Mladíka nepustili k fotbálku, za to odpálil podomácku vyrobenou bombu

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Neshody kvůli stolnímu fotbálku mohly v noci ze soboty na neděli skončit obrovskou tragédii v Kasalicích na Pardubicku. Dvacetiletý podnapilý mladík neunesl, že nebyl připuštěn ke stolní hře a při návratu vhodil mezi zhruba dvacet vrstevníků podomácku vyrobenou bombu. Ta explodovala a lehce zranila dva mladé lidi. Ti museli být ošetřeni přivolanými zdravotníky.

Foto: Policie ČR

Poranění způsobená výbuchem podomácku vyrobené bomby

Článek

Při plné funkčnosti výbušniny mohla pomsta mladíka skončit neskutečnou tragédií. Policisté převezli zbytky trhaviny na pyrotechnickou expertizu.

„Celý incident měl začít tím, že dvacetiletý mladík nejspíš po předchozí rozepři mezi partou mladých lidi vhodil do prostoru místnosti, která je určená pro stolní fotbal nejspíš domácky vyrobenou výbušninu, z níž se rozlétly kovové střepy, které poranily přítomné návštěvníky. Podle svědků se v inkriminované době v prostoru stolního fotbálku nacházelo asi patnáct až dvacet lidí,“ popsala případ pardubická policejní mluvčí Eva Maturová.

„Poranění končetin utrpěly dvě osoby. Na místo byla přivolána lékařská pomoc. Oba zranění byli ošetřeni na místě,“ upřesnila Maturová.

Foto: Policie ČR

Poranění způsobená výbuchem podomácku vyrobené bomby

Podle dostupných informací byla výbušnina vyrobena z hliníkové trubky, zřejmě naplněné střelným prachem a kovovými úlomky. Bombu měl mladík odpálit pomocí zápalné šňůry.

Zadržený mladík nadýchal 1,8 promile a byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění si ho převzali kriminalisté.

„Ve věci byly zahájeny úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a pokus ublížení na zdraví. Zatím nebyl nikdo obviněn. Nyní se čeká na výsledek pyrotechnické expertízy, která by měla určit, do jaké míry byla výbušnina účinná a nebezpečná. Není vyloučené, že by mohlo dojít i ke změně právní kvalifikace, ale to nám ukáže až zmíněná expertíza,“ dodala Maturová.

Reklama

Výběr článků

Načítám