Hlavní obsah

Mladíka, který měl známého škrtit tkaničkou a hodit do kanálu, chce policie obžalovat

Praha

Policie navrhla obžalovat mladého muže, který podle ní předloni na podzim v Praze škrtil tkaničkou svého známého a v bezvědomí ho pak hodil do kanálu, kde se utopil. V pondělí to uvedl mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Foto: Novinky

Policie na místě nálezu mrtvoly

Článek

Mladík se k činu přiznal, motiv svého jednání ale policistům nevysvětlil. Za pokus o vraždu, usmrcení z nedbalosti, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podvod mu v případě odsouzení hrozí deset až 18 let vězení.

„Vyšetřování bylo skončeno. Státnímu zástupci byl policejním orgánem předložen spisový materiál společně s návrhem na podání obžaloby,“ uvedl Cimbala. Kriminalisté případ řešili od 13. listopadu 2019, kdy bylo v čistírně odpadních vod v Praze 6 nalezeno lidské tělo.

V pražské čističce našli mrtvolu

Krimi

Policie zjistila, že mrtvým je devětadvacetiletý cizinec, který byl s obviněným 8. listopadu v jednom z barů v Hostivaři. Z něj se muži po několika vypitých skleničkách vydali do rychlého občerstvení. Podle policie se cestou zastavili u Botiče, kde podezřelý začal svého známého bezdůvodně škrtit tkaničkou, až upadl do bezvědomí.

Ležícímu muži pak vzal telefon a peněženku s platební kartou. Po několika minutách se podezřelý vrátil na místo, a protože si myslel, že jeho známý je mrtvý, chtěl se zbavit těla. Dotáhl ho tedy k nedalekému kanálu, kam ho vhodil.

Kamaráda škrtil tkaničkou, tělo hodil do kanálu v Praze

Krimi

Voda v kanálu po několika dnech donesla tělo do čistírny odpadních vod, kde bylo nalezeno, uvedli kriminalisté. Pitva ukázala, že příčinou smrti bylo utonutí, nikoliv uškrcení.

Policie obvinila mladíka z vraždy kamaráda v Praze.Video: Policie ČR

Policisté uvedli, že podezřelý se po smrti svého známého několikrát snažil bezúspěšně získat peníze z jeho účtu. Jeho rodinu navíc opakovaně utvrzoval o jejich vzájemném kontaktu a tvrdil jí, že muž náhle odjel do zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám