Hlavní obsah

Mladík střílel sousedovi do okna. Policie pak našla zbrojní arzenál

– Hradec Králové

Zvuk sypajícího se skla zneklidnil v podvečer muže v jednom z domů v Nechanicích na Královéhradecku. Po obhlídce domu zjistil, že má v jednom pokoji v horním patře prostřelené okno a žaluzii. Pod oknem nalezl střelu. Přivolaná policie začala ihned pátrat po střelci. Přitom objevila byt plný střelných zbraní.

BEZ KOMENTÁŘE: U muže policisté našli 17 zbraní a přes 2300 nábojůVideo: Policie ČR

 
Článek

„Naštěstí střelba nikomu neublížila. Celá rodina byla v tu dobu v přízemí. Policisté hned začali pátrat. Vytipovali si možného podezřelého muže bydlícího v sousedství. Jelikož měli důvodnou obavu, že bude ozbrojený, a tudíž nebezpečný, byla k jeho zadržení nasazena zásahová jednotka,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Obří evakuace v Ostravě kvůli nevybuchlé munici. Policie zvonila lidem na zvonky

Krimi

Zásahovka musela zpacifikovat i mužova agresivního psa, kterého předala strážníkům městské policie k dočasnému umístění do útulku.

„Třiadvacetiletý muž byl následně obviněn z trestných činů nedovolené ozbrojování a poškození cizí věci, k čemuž se doznal a za což mu hrozí až dvouleté vězení,“ prozradila Kormošová.

Foto: Policie ČR

Zbrojní arzenál nalezený u muže

Zbrojní arzenál objevený při domovní prohlídce byl skutečně bohatý. V bytě se nacházelo 17 různých zbraní, přes 2300 nábojů různých ráží, 16 prázdných zásobníků, dvě plastové lahve se střelným prachem, průkazy zbraní a zbrojní průkazy.

„Jedna zbraň – samonabíjecí pistole, z které se mělo naposledy střílet, byla předána ke znaleckému zkoumání. Z evidencí policisté zjistili, že zbraně a průkazy patří otci (47) zadrženého muže,“ dodala policejní mluvčí s tím, že podezřelý hned ze dvou přestupků je právě i otec. Řádně nezajistil své zbraně proti krádeži a umožnil manipulaci se zbraněmi osobě, která nemá zbrojní průkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám