Hlavní obsah

Mladá žena ze Sokolovska nabízela na internetu kdeco, po zaplacení ale nebyla k mání

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Z rozsáhlého podvodu při obchodování s různým zbožím obvinili vsetínští kriminalisté 23letou z obce na Sokolovsku. Podle vyšetřovatelů reagovala na poptávky lidí v inzerátech na internetu, po zaplacení ale věci nedodala a přestala komunikovat. Měla také podle stejného scénáře věci nabízet k prodeji. Soud poslal obviněnou do vazby, hrozí jí až osm let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena podle kriminalistů balamutila inzerenty a zájemce o zboží z celého Česka loni od června do listopadu, obětí podvodů policisté napočítali nejméně padesát. Během půl roku si takto přišla na více než 200 tisíc korun.

„Žena reagovala na internetovém portálu na inzeráty s poptávkou na koupi různého zboží jako například lístky na koncerty, herní konzole, reprosoustavy a hračky. Odpovídala také na inzeráty ke koupi motocyklů nebo psů, které měla údajně k prodeji,” uvedla o případu ve čtvrtek mluvčí zlínské krajské policie Lenka Javorková.

Podvodník opakovaně nabízel v Praze cizí pozemek za miliony

Krimi

Podezřelá podle mluvčí také různé věci sama nabízela, byly to třeba notebooky, herní konzole nebo mobilní telefony. Podle policie s lidmi komunikovala pod různými smyšlenými jmény, a to pouze telefonicky nebo přes aplikaci WhatsApp.

„Slíbené zboží přislíbila poslat nebo dovézt osobně, ovšem po obdržení peněz na účet vždy přestala komunikovat,” uvedla Javorková.

Neposlala ani štěňátka, ani hodinky. Žena z lidí vylákala více než čtvrt milionu

Krimi

Ženu policisté nakonec vypátrali v pondělí dopoledne v Karlových Varech, státní zastupitelství před tím vydalo souhlas se zadržením.

Vyšetřovatelé ženu po výslechu obvinili z podvodu, za který jí hrozí až osmileté vězení. Soud pak vyhověl návrhu policie a žalobce, aby šla obviněná do vazby.

Muž na Frýdecko-Místecku objednal mazdu z ciziny, po platbě se prodejce odmlčel

Krimi

Javorková dodala, že se jedná o recidivistku, obviněná má pět záznamů v rejstříku trestů. Jsou mezi nimi rovněž podvody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám