Hlavní obsah

Milenecká zápletka opět u soudu. Kdo shodil bohatého podnikatele z lomu?

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Případ, který si ničím nezadá s detektivním románem, začal v úterý znovu rozplétat brněnský krajský soud. V hlavních rolích vystupují starší bohatý podnikatel, jeho výrazně mladší žena a její ještě mladší milenec. Podle přesvědčení státního zastupitelství se právě žena s milencem domluvila na likvidaci manžela, kterého měl milenec svrhnout z bývalého lomu na okraji Brna.

Obžalovaný u souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

K činu došlo v listopadu 2017. Josef Kopriva měl podle obžaloby vylákat manžela své milenky Evy Grycové do lomu nad Brnem, kde jej strčil ze srázu. Jenže napadenému se podařilo zachytit na skalním výstupku a zachránili jej přivolaní policisté. Kopriva po dopadení vyšetřovatelům řekl, že jej k útoku navedla Grycová, za smrt manžela mu prý slíbila několik desítek milionů korun.

Žena souzená za návod k vraždě manžela: Je to justiční omyl

Krimi

Dvojice už jednou dostala trest 16 let vězení, po zásahu Vrchního soudu v Olomouci byl ale verdikt zrušen jako předčasný a krajskému soudu bylo nařízeno, aby doplnil dokazovaní dalšími výslechy či znaleckými posudky. Soud by se měl také zaobírat tím, zda na místě činu náhodou nebylo více útočníků, jak naznačovala jedna ze svědeckých výpovědí. Po zákroku olomouckých soudců byla také žena propuštěna z vazby.

„Místo činu je zcela způsobilé při pádu člověka ke vzniku okamžitých smrtelných následků. Naměřili jsme tam výšku asi 70 metrů, pokud by oběť padala až dolů. Napadený přežil díky tomu, že se mu podařilo zachytit pod hranou srázu,“ prohlásil soudní lékař.

Milenci chystali vraždu, brněnský soud je tvrdě potrestal

Krimi

Grycová celou dobu jakoukoli vinu odmítá a tvrdí, že by smrtí manžela nezískala žádný prospěch. Upozornila, že proti ní není žádný důkaz kromě výpovědi zhrzeného milence. Manželku hned od začátku podporoval i napadený podnikatel. Po dlouhé úterní konfrontaci obhajoby se znalkyní v oboru psychologie nakonec soud jednání odročil kvůli provedení dalších důkazů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám