Hlavní obsah

Migranti jeli na podvozku kamionu do Německa, byli zadrženi na Vysočině

Jihlava

Policie z Vysočiny zadržela v uplynulých dnech čtyři migranty; dva na Pelhřimovsku, dva u D1 poté, co na dálničním odpočívadle na 137. kilometru ve směru na Prahu opustili kamion. Cizinci byli nejspíš ze Sýrie a Alžírska, čeká je vyhoštění. Jeli ukryti na podvozku kamionu, který směřoval z Turecka do Německa.

Policie zadržela na D1 migrantyVideo: Policie ČR

 
Článek

Cizinci zadržení na dálnici D1 byli zřejmě bratři, obyvatelé Sýrie.

„Po ověření totožnosti jsme jednomu z cizinců vydali rozhodnutí o povinnosti opustit území členských států Evropské unie, včetně vydání výjezdního příkazu s platností do 5. listopadu 2021. Poté byl cizinec propuštěn ze zajištění,” uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Druhý má také povinnost opustit EU, protože ale předtím požádal o azyl v Rumunsku, bude se řešit jeho návrat do Rumunska. Do té doby bude v Zařízení pro cizince Vyšní Lhoty v Moravskoslezském kraji.

Migranti si vybrali špatný den. Do Česka se vydali během policejního cvičení

Krimi

Muži zadržení u Starého Pelhřimova u sebe neměli žádné doklady, podle mluvčí utekli pravděpodobně z Alžírska. Uvedli, že se do úkrytu v podvozku kamionu dostali v Maďarsku a chtěli do Rakouska.

„S oběma cizinci jsme za účasti tlumočníka vedli správní řízení o jejich vyhoštění a oba byli následně zajištěni a umístěni do Zařízení pro zajištěné cizince ve Vyšních Lhotách," uvedla Čírtková.

Reklama

Výběr článků

Načítám