Hlavní obsah

Martin Maxa dostal za rvačku podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Martin Maxa dostal dvouletý podmíněný trest za to, že měl loni při finále soutěže Missis v ostravském hotelu napadnout přítele jedné z finalistek. Verdikt v úterý vynesl ostravský okresní soud.

Článek

Od soudu zpěvák odcházel silně konsternován. "Prokázala jste lví službu morálce v této zemi. Je mi hanba za to, co tady proběhlo," řekl Maxa soudkyni po vyhlášení rozsudku. Od počátku proces spolu se svým advokátem označoval za absurdní divadlo.

Maxa přiznával, že Hejska napadl údery pěstí, učinil tak ale prý jen proto, aby zabránil dalšímu napadaní Gabriely Tauberestové. "Byl to školní případ nutné obrany," řekl u soudu Maxův advokát. Soudkyně Radomíra Kijasová s tím však nesouhlasí. "Nešlo o zabránění násilí, ale o mstu za to, že Hejsek Tauberestovou předtím napadl," řekla soudkyně.

Maxa o soudkyni složil posměšnou píseň 

Maxa řekl, že o procesu, jenž se táhl asi půl roku, složil i píseň, nazvanou Bratříček. V nejbližší době by ji měla začít hrát česká rádia a na podzim se píseň objeví i na nové Maxově desce. Zpěvák si v písničce bere na mušku soudkyni i státního zástupce.

"Zlomyslná nevlídná stará myš, jak černej pták trousí zlost z taláru. O té se nám bude zdát, to si piš, žalobu nám ušil král kašparů. Na míru z plezíru," zpívá Maxa v nové písni. Zpěvák připustil, že píseň neudělá soudkyni ani žalobci radost. "Já do svých písniček promítám své příběhy, a tento příběh můj život velmi poznamenal. Potřebuji se z toho aspoň vyzpívat," řekl Maxa. "Písnička už je natočená a o tom, jestli se bude hrát v rádiích, nerozhoduji já, ale vydavatelství," dodal.

Státní zástupce Tomáš Polášek řekl, že je mu úplně jedno, o čem Maxa zpívá. "Ten refrén je legrační a nijak se mě nedotýká. Ta písnička není o žalobci nebo o paní soudkyni, ale o Martinu Maxovi, který celou věc prostě neunesl," řekl Právu žalobce. "Nebudu na to reagovat. Je to pod moji úroveň," dodala soudkyně Radomíra Kijasová.  

Maxa se chtěl zastat ženy

Incident se odehrál v luxusním ostravském hotelu Imperial 7. února 2004. Zpěvák Martin Maxa fyzicky napadl 31letého bývalého policistu Martina Hejska z Plzně. Maxa tvrdil, že se pouze zastal mladé ženy, kterou Hejsek ponižoval a bil.

Hejsek prý vběhl do poloprázdného baru, kde si jeho bývalá družka Gabriela Tauberestová povídala se zpěvákem Maxou. Další vývoj událostí už ale popisoval každý jinak.

"Hejsek vběhl do baru a dal jí tři rány pěstí do obličeje. Pak chytil ženu za vlasy a táhl k výtahu, kde ji dále napadal. Nemohl jsem se na to dívat," řekl už dříve Maxa. Hejska prý chtěl od ženy oddělit. V tom mu údajně pomáhal i další obžalovaný Jiří Polák, který stál náhodou opodál.

Hejsek: nechala se osahávat

Hejsek přiznal, že bývalou přítelkyni u baru opravdu napadl. Prý to byla ale jen jediná facka. "Vadilo mi, že se nechovala podle mých představ. Nechala se od Maxy osahávat na zadku a na prsou. Byla úplně opilá," řekl Hejsek.

Pak prý svoji družku odvedl k výtahu, kam se za nimi přiřítil Maxa. "Křičel - pusťte mne na něj, on mlátí ženský. Chytil mne do kravaty, až jsem spadl na zem, a pak do mne začal kopat. Mířil do celého těla, navíc mi špičatou botou rozkopnul ret," popisoval Hejsek.

Martin Maxa: Bratříček

Bratříčku mlč,

Bratříčku mlč,neříkej nic

Bratříčku mlč,neříkej nicSvět má svůj rub

Bratříčku mlč,neříkej nicSvět má svůj ruba právě tak líc

Bratříčku mlč,neříkej nicSvět má svůj ruba právě tak lícvšechno má svý

Bratříčku mlč,neříkej nicSvět má svůj ruba právě tak lícvšechno má svýa nezmůžeš nic

Bratříčku mlč,neříkej nicSvět má svůj ruba právě tak lícvšechno má svýa nezmůžeš nicaž nacpou ty tvý

Bratříčku mlč,neříkej nicSvět má svůj ruba právě tak lícvšechno má svýa nezmůžeš nicaž nacpou ty tvýzářivý sny

do popelnic

refrén:

refrén:Zlomyslná nevlídná stará myš

refrén:Zlomyslná nevlídná stará myšJak černej pták trousí zlost z taláru

refrén:Zlomyslná nevlídná stará myšJak černej pták trousí zlost z taláruO tý se nám bude zdát, to si piš

refrén:Zlomyslná nevlídná stará myšJak černej pták trousí zlost z taláruO tý se nám bude zdát, to si pišŽalobu nám ušil král kašparů

Na míru - z plezíru

Maxa popřel, že by se vůči Hejskově družce dopustil intimností. "Vždyť jsem ji znal sotva deset minut. Tohle přece nemám zapotřebí," řekl loni zpěvák Právu.

Reklama

Související články

Policie obvinila Maxu za rvačku na Missis 2004

Zpěvákovi Martinu Maxovi hrozí dva roky vězení. Policie ho totiž obvinila ze dvou trestných činů, kterých se měl dopustit v souvislosti s únorovou rvačkou...

Maxa nechodí k soudu, dostane pokutu

Litvínovský zpěvák Martin Maxa dostane pokutu. Spolu s dalšími svědky totiž bez omluvy nepřišel v pátek k hlavnímu líčení s Martinem Macháčkem a Chorvatem...

Výběr článků

Načítám