Hlavní obsah

Manželku v důchodu ubil kvůli nevěře

Novinky, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Ze surové vraždy své třiasedmdesátileté manželky se začal v úterý před Krajským soudem v Plzni zpovídat 48letý Zdeněk Jano z Blovic. Ženu ubil pěstmi a násadou od koštěte a ukopal v jejich domě. Motivem byla podle jeho slov žárlivost, neboť mu oběť měla být nevěrná s jeho známým.

Foto: Archív - Daniel Arban

Havířov v květech 2011. Primátor města Havířov - Zdeněk Osmanczyk.

Článek

Vražda se podle spisu stala v lednu letošního roku v Habří u Blovic. Manželé se pohádali. Po smrti Márie se Jano policistům ke všemu přiznal. Před soudem odmítl svědčit, soudce tak četl z jeho výpovědi, kterou učinil v přípravném řízení.

"Rvali jsme se s manželkou asi pět minut, kopl jsem ji asi čtyřikrát, jinak jsem jí normálně mlátil a smetákem jsem ji praštil jen jednou, pak se totiž zlomil," začal tehdy Jano se svou verzí.

Žalobkyně však tvrdí, že ji přesto dál bil ulomenou násadou hlava nehlava. "Nevím, co pak dělala v obýváku, ale spadla do sekretáře, tekla jí z hlavy krev, tak jsem ji odvlíkl do kuchyně a ovázal. Pak jsem ji položil na postel a dával jí obklady.Ty zlomeniny žeber jsem jí asi udělal já, když jsem ji mlátil..." připustil.

Obžalovaný: po hádce jsme měli sex

"Když tam tak ležela, brečel jsem nad ní, líbal jí a dával umělé dýchání, pak jsem jí udělal i uzený žebírka a kafe, ale vyzvracela to," dodal s tím, že měli spolu ještě pohlavní styk. "Ona měla strach, že ji opustím," řekl na vysvětlenou.

Druhý den si nebohá žena stěžovala, že nemůže hýbat s rukama. "Tak jsem jí procvičoval, ale začala jí bolet hlava, tak jsem volal doktora. Zrovna když přijeli, dával jsem jí umělé dýchání, a ona mi umřela na ruce," popsal Jano, co se dále dělo.

Příčinou smrti byl úrazový šok a velká ztráta krve.

Žalobkyni výpověď zvedla ze židle

Janova slova doslova nadzvedla státní zástupkyni ze židle. Jako protiargument uvedla, že nelze uvěřit tomu, že mohl mít s těžce zraněnou ženou pohlavní styk. Navíc oběť nebyla schopna s rozraženými rty a těžce rozbitým nosem cokoli pozřít.

Když mu ukazovala fotografie ve spisu, obžalovaný se rozplakal. "Ne, to já nechci vidět, já jí ošetřoval," hájil se. Státní zástupkyně ho zároveň upozornila, že jeho čin může být kvalifikován ve vyšším odstavci, což by pro něho mohlo znamenat až výjimečný trest. Hlavní líčení je nařízeno do čtvrtka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám