Hlavní obsah

Makedonec pašoval heroin přes Slovensko, dostal 7,5 roku vězení

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnský krajský soud v pátek potrestal šestapadesátiletého Makedonce Idrize Zekiriho 7,5 lety vězení. Loni v říjnu totiž převážel v šedém BMW mířícím přes hranice se Slovenskem po dálnici D2 dva balíčky heroinu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Eskorta přivádí Idrize Zekiriho k soudu, kde si vyslechl trest za pašování drog.

Článek

Zekiri není v drogovém byznysu žádným nováčkem. Už jednou byl potrestán za nedovolené držení a výrobu drog a nedovolené ozbrojování pěti lety vězení. V roce 2011 byl podmínečně propuštěn na svobodu, a hned se zapojil do drogového byznysu. Drogy převážel z neznámého místa zřejmě do Plzně, kde pobýval. V autě ukrýval balíčky o celkové hmotnosti jednoho kilogramu v konstrukční dutině.

Cizinec po svém zadržení mlčel jako hrob a vyšetřovatelům neřekl ani slovo, stejně tak odmítl vypovídat i před soudem. „Nic jsem neudělal a jsem nevinný. Vše bylo zmanipulované,“ pouze stručně konstatoval.

Podle předsedkyně senátu Jaroslavy Bartošové ale není pochyb o tom, že dobře věděl, co dělá. „Soud vycházel z nepřímých důkazů. Obžalovaný auto řídil, ve vozidle byly stopy heroinu na volantu, řadící páce i klice dveří u řidiče. Je tedy jasné, že ho musel řídit někdo, kdo přišel s drogou do styku, a na rukou pana obžalovaného byly zjištěny stopy heroinu, druhově stejného, jako převážel,“ prohlásila Bartošová. Muži hrozilo až deset let vězení, kromě trestu byl navíc ještě vyhoštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám